Životna priča Novice Zdravkovića: Tragedije, suze i smrt

Showbiz 17. jun. 202109:49
Podeli:
Novica Zdravkovic
Novica Zdravković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pevač Novica Zdravković, brat legende kafanske muzike, Tome Zdravkovića, preminuo je noćas u KBC Zvezdara. On je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike. Novica je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je tada govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

Dugo godina je stvarao u senci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pesmu „Umoran sam od života“. Njegov život isprepletan je tragedijama, o čemu je svojevremeno i sam pričao, tvrdeći da nosi prokletstvo zbog devojke koja je pre više od 3 decenije poginula.

PROČITAJTE JOŠ

Prilikom gostovanja u emisiji „Grand magazin“, ispričao je svoju priču.

„Bila je veoma lepa i dolazila je svake noći u kafanu u kojoj sam pevao. Znao sam da je bila zaljubljena u mene, ali joj tu ljubav nisam uzvratio jer sam tada bio ženskaroš i menjao nekoliko devojaka za noć. Nisam hteo da je iskoristim i stavim u isti koš sa njima, želeo sam da ostanemo prijatelji“, kazao je pevač i dodao da su jedne noći sedeli u kafani do zore i da je ona pijana sela u automobil i krenula na posao.

„Na pančevačkom mostu se kamion zakucao u nju i na mestu je ostala mrtva. Posle nekoliko sati su mi javili da je više nema“, kazao je Zdravković.

Nakon toga, preminula mu je i rođena sestra.

„Život mi se raspadao. Godinu dana od kada je umrla sam svakog jutra ranom zorom išao na njen grob mrtav pijan,pričao i onda bih zaspao“, kaže on i dodaje da ubrzo nakon nje je umro njen muž, a njegov zet.

„Zatim moj Toma…Umro je u najgorim mukama. Molio sam lekare da ga uspavaju, a oni nisu hteli“, objašnjava on naglasivši da odmah posle Tome je umro sinovac od 26. godina a zatim na stotine prijatelja i članova familije.

„Ta devojka koja je poginula pre više od tri decenije mi uzima sve drago. Na proleće sam bio kod jedne žene koja se bavi tim stvarima, proročanstvima ili kako već, i ona mi je rekla da mi se ta devojka sveti za neostvarene snove. Uzima sve što mi je najdraže. Neka uzme mene odmah nemam strah, samo neka mi ne dira porodicu“, rekao je on.

Celo gostovanje pogledajte u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar