Najveći hitovi Novice Zdravkovića, barda srpskih kafana

Podeli:
Foto: Printscreen/Youtube

Pevač Novica Zdravković, brat legende kafanske muzike, Tome Zdravkovića, preminuo je noćas u KBC Zvezdara, a iza sebe je osim neutešne porodice i prijatelja ostavio i hitove po kojima ćemo ga pamtiti.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom višedecenijske karijere Zdravković je objavio nekoliko albuma, a najveći koncert u karijeri održao je 2005. godine na Beogradskom sajmu.

Jedan od Novičinih najpoznatijih hitova je pesma „Splavovi“, a potom i „Ambis“, „Ne pitaj me“, „Navikô sam ja na noćni život“ i mnogi drugi.

Novica je 1992. godine objavio i album posvećen bratu, pod nazivom „Pesme za Tomu“. Samo neke od pesama koje su se na ovom albumu našle su „Bogati za muku ne znaju“, „Zatvori oči i ćuti“, „Ispod palme“, „Voleo sam samo jednom“ i druge.

Kafana je braći Zdravković bila u krvi, te i ne čudi što se nijedan izlazak ne može zamisliti bez njihovih pesama, uz koje se ljudi vesele, ali i tuguju.

Osim toga, Novica je i autor Tominog veliko hita „Umoran sam od života“.

Novica Zdravković rođen je u Leskovcu 1947. godine, a veći deo života proveo je u Beogradu.

Dve i po godine je vodio bitku sa kancerom bešike. Imao je dve teške operacije, a poslednja je obavljena krajem januara prošle godine na VMA.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar