Željko o odlaganju poreskog duga: Reč je o sitnim obavezama

Showbiz 19. maj. 202120:23
Podeli:
Foto: Goran Srdanov

Nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), objavio da je Poreska uprava odložila plaćanje poreskog duga firmama u vlasništvu Željka Mitrovića u iznosu od oko 35,6 miliona dinara, oglasio se i vlasnik "Pinka".

Pročitajte još:

Mitrović je objasnio da je reč o „mrtvim” kompanijama koje ne posluju više od 10 godina, kao i da te obaveze izmiruje jer ne želi da ostavi nijednu finansijsku mrlju u poslovnoj istoriji.

Reč je o firmama Pink Digital System koja je u likvidaciji, Media Prime Time i United Food, a kao garanciju da će dugove vratiti založeno je više vozila Mitrovićeve firme Pink International Company (Pink). Ovo nije prvi put da država Mitrovićevim firmama odlaže vraćanje poreskih dugova.

„Imaju neke sitne obaveze, nalaze se u procesu likvidacije. Ja sam ih osnovao i ne želim da budu likvidirane, a da ostane neki neizmireni dug, tako da je Pink preuzeo obaveze uz regularan zakonski reprogram“, rekao je Mitrović za CINS.

On je istakao da su te obaveze nastale pre 2012. godine i da se radi o relativno malim dugovanjima.

„To radim jer mislim da je važno da ni u dalekoj poslovnoj istoriji ne ostavim nijednu finansijsku grešku ili mrlju“, dodao je Mitrović.

Na pitanje zašto ih smatra „mrtvim“ kompanijama kad je Media Prime Time na kraju 2020. bila u dobitku od 805.000 dinara, a United Food 2015. Bambiju prodala žvake Stars, Mitrović odgovara da to znači da nemaju nikakvog prometa i ponavlja da ne posluju više od 10 godina.

„Dobit je verovatno formirana iz nekih starih nenaplaćenih potraživanja, znači ne samo da su mrtve već i zaboravljene, nemaju ni zaposlene ni poslovanje“.

Mitrović je naveo i da Pink više ne duguje za porez, jer je pre nekoliko meseci ta firma isplatila i sve reprograme. Dodaje da je moguće da je još jednoj ili dvema firmama odobren reprogram poreskog duga, ali da su sve u procesu likvidacije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar