Viktor Savić: Spot protiv Rio Tinta nije politička priča, RTS treba da ga pusti

Showbiz 20. nov. 202112:28
Podeli:

Viktor Savić, jedan od glavnih protagonista reklame o Rio Tintu i iskopavanju litijuma u dolini Jadra, a koju je RTS odbio da emituje, u razgovoru za Nova.rs navodi "ovo nije politička priča već borba svih nas za čist vazduh i zemlju". 

„Najvažnije je da se zna da to nije politička borba. Ko god bude želeo da zloupotrebi neka mu ide na čast. Ovo je iznad svega toga i moramo zajedno da se borimo kako bismo zajedno pobedili“, rekao je glumac na početku razgovora za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„S druge strane postoje stručnjaci koji treba o tome da pričaju, ali što se tiče poruke, smatram da nije ništa za pohvalu što smo Jelena Stupljanin i ja to uradili i što je Bojana Novaković takože protiv Rio Tinta. Mislim da se to podrazumeva, da svako zdravorazuman i normalan treba da se uključi u borbu, da ne razmišlja o tome kako će to da ga ugrozi. Mene ne zanima politika, ne zanimaju me stranke, ovo je jednostavno trenutak kada je nebitno ko za koga glasa i ko je zadovoljan ili ne, jer ako ne budemo imali vodu i vazduh, džaba sve onda… To je moja glavna poruka koju svima ponavljam“, objasnio je Savić.

Na pitanje zbog čega smatra da bi RTS trebalo da emituje reklamu, Viktor Savić odgovara:

„Da bi videli ljudi. Patrijarh je rekao da je krov sveta Instagram sa društvenim mrežama, mi ćemo odatle da vičemo, ali gomila ljudi gleda RTS i ne koristi internet, treba da bude tamo reklama i za našu zemlju, jer ako postoji reklama za Rio Tinto, treba da se čuje i druga strana“, zaključio je Savić za Nova.rs.

Organizacija Kreni – Promeni sinoć je organizovala protest ispred Radio televizije Srbije u Takovskoj 10. Skup pod sloganom „Srbija nije na prodaju” održan je zbog toga što javni servis prolongira prikazivanje reklame o Rio Tintu i iskopavanju litijuma u dolini Jadra. Ovaj spot su finansirali građani, a glavni protagonisti su glumci Viktor Savić i Jelena Stupljanin.

BONUS VIDEO: Rio Tinto iseljava dolinu Jadra

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar