Maja Nikolić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Voditeljka i novinarka Maja Nikolić objavila je važnu poruku na svojim društvenim mrežama, te je uputila sve žene da redovno idu na pregled kod ginekologa.

„Informacije su važne, a za ovaj post je važnije da ga pročitate nego da lajkujete sliku. Važno je da redovno idemo na preglede. Važno je da znamo da smo sve iste, ista nam je neprijatnost, isti nam je strah, iste su nam zebnje, ista nam je i ljubav koju osećamo za svoje voljene žene. I najvrednije iz te ljubavi jeste da ih motivišemo da redovno idu kod ginekologa, jer je rak grlića materice moguće rano uočiti i uspešno ga lečiti“, započela je Maja Nikolić na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže, užasna statisika žena koje su obolele ili preminule od raka grlića materice je sramotna. Naglašava da je to sramota društva, a ne žena.

„Naša statistika je sramotna, ali to NIJE SRAMOTA ŽENA, već sramota našeg društva koje ne organizuje redovne skrininge, koje ne poziva žene na preglede. Vraćamo se na ono šta je važno. U Srbiji se tek svaka peta žena redovno pregleda kod ginekologa. Jedna žena umre svakog dana, a četiri se razbole. Kada je već tako onda je važno da uzmeš stvari u svoje ruke i da zakažeš Papa test. Važno je da voliš sebe i da brineš za sebe“, dodala je ona.

„Sa velikim ponosom sam ponovo uz #libresse i njihovu kampanju #pružiruku. U periodu od 1. aprila do 31. maja kupovinom bilo kog #libresse proizvoda doniraš 3,3 dinara Ženskom centru Milica koji već 10 godina pruža podršku ženama obolelim od raka. Upoznala sam neke od njih, posebne su, imaju srca velika kao kuća“, zaključila je voditeljka na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Nikolić (@majanikolicmaja)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)