Top 10 akcionih trilera koje možete da odgledate u izolaciji

Showbiz 29. apr. 202021:05 > 21:14
Podeli:
Foto: Hon-man Fung / AFP / Profimedia

Iako postoje mnogobrojni filmski žanrovi, nekako se svi uvek jednoglasno složimo da je akcija onaj najbolji - jer ispunjava apsolutno sve naše potrebe i prikladan je apsolutno svakom raspoloženju.

S obzirom na to da je pred nama jedan od najdužih „policijskih vikenda“ do sada, sasvim je sigurno da će akcioni filmovi učiniti da sedimo na „vrhovima stolica“, a pozitivna nervoza, napetost i dogodovštine glavnih junaka će nam sažvakati vreme u kući za tren oka. Tako da, opustite se, zavalite se u fotelju i bacite se na gledanje filmova.

PROČITAJTE JOŠ

U  nastavku teksta nalazi se naša lista za koju garantujemo da će, ukoliko ih već niste pogledati, učiniti da se osećate dobro uz svoje TV ekrane.

Bornov identitet 

Nakon filmova Terminator 2 i Matriksa, ovaj žanr je postao prepun scena nerealističnih tuča i nepotrebnih kompjuterski generisanih pojava.

Reditelj Dag Liman i zvezda Met Dejmon vratili su realizam u visokobudžetne akcije. Fizički obračuni, jurnjava automobilima i neverovatne avanture oslikane su na izvanredan način, a dodatni efekat pruža snimanje filmskom kamerom iz ruke.

48 sati

Kombinacija osedelog ratnog veterana Džeka Kejtsa (Nik Nolti) i plahovitog brbljivca Redžija Hemondsa (Edi Marfi) ne može da ne dovede do ogromne zarade na bioskopskim blagajnama.

Ubiti Bila 

Nekadašnji plaćeni ubica poznata pod nadimkom Crna Mamba u jednom trenutku odlučuje da prestane sa svojim poslom i započinje miran porodični život na jugu Teksasa. Ali njenom šefu Bilu se to ne sviđa on je pronalazi i na dan njene svadbe kada je Mlada već u poodmakloj trudnoći, upada sa svojom ekipom ubica i likvidira sve koji su se tu zatekli. Na kraju Mladoj puca iz neposredne blizine u glavu.

Mlada uspeva da preživi i nakon dosta vremena provedenih u komi, kreće u svoju nemilosrdnu osvetu.

 Džon Vik

Džon Vik (Kianu Rivs) , bivši plaćeni ubica, vraća se u akciju nakon izvesnog vremena, gde postaje strah i trepet za nove gospodare podzemlja. Naprasna smrt voljene žene Džona ostavlja sa štenetom bigla – Dejzi, koja je poslednji poklon od nje, uz poruku da ne zaboravi šta znači voleti. Nakon što odbije da proda svoj auto ozloglašenom ruskom kriminalcu Josifu Tarasovu, on se sa svojom bandom upada u Džonovu kuću, ubija Dejzi a Džona prebijaju do nesvesti. Ovaj splet događaja dovodi do toga da Džon ulazi u njujorško podzemlje i podseća najozloglašenije kriminalce ko je zapravo jedan od najbrutalnijih ubica koje su ikada videli.

Čudesna žena

Nakon što se pojavila u filmu Betmen protiv Supermena: Zora pravednika, superjunakinja Čudesna žena (Gal Gadot) dobila je svoj film. Pre nego je postala Čudesna žena, bila je Dajana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobediva ratnica. Odrasla je na zaštićenom rajskom ostrvu Temiskira, na kojem žive samo žene. Akcija kreće kada se američki pilot (Kris Pajn) sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u spoljnom svetu. Dajana tada napušta svoj dom, uverena kako može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca, Dajana će otkriti svoju najveću snagu i svoju sudbinu.

Metropolis

Film je snimljen u studijima Babelsberg u Nemačkoj, u vreme stabilnih godina Vajmarske republike. Bio je to najskuplji nemi film svoga vremena; na njega je potrošeno 7 miliona rajhsmaraka, što bi danas odgovaralo sumi od oko 200 miliona američkih dolara.

Scenario su 1924. napisali Lang i njegova supruga Tea fon Harbou, koja je ovu priču pretočila u roman 1926. Radnja je smeštena u futurističku urbanu utopiju i proučava društveneu podvojenost između radničke klase i vlasnika kapitala.

Peti element 

Svakih 5000 godina, apsolutno zlo pokušava da uništi sav život u univerzumu. Oružje koje može da spasi život se nalazi na Zemlji u piramidama, ostavljeno tu od strane vanzemaljaca čija uloga je da štiti život. Oružje se sastoji od četiri elementa – vatra, voda, zemlja i vazduh, za čije aktiviranje je potreban ključ – peti element. Pridružite se Korben Dalasu (Brus Vilis), Lilu (Mila Jovović) dok pokušavaju da pronađu način da spreče Apsolutno zlo i njegovog slugu na zemlji, Zorga (Geri Oldman) da zauvek unište život.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

Život u Koralovu nije mogao da bude bolji za večnog optimistu Sunđer Boba i njegove prijatelje: lojalnu morsku zvezdu Patrika, zajedljivog Lignjoslava, vevericu naučnicu Sendi, i ljuskara kapitalistu, Keba Krabu. Kad se tajni recept za Kebinu pljeskavicu ukrade, večni neprijatelji Sunđer Bob i Plankton moraće da udruže snage i pođu na put kroz prostor i vreme da bi pronašli unutrašnje supermoći i porazili opakog gusara Masnobradog, koji ima sopstvene planove za ovaj ukusni delikates.

Vozač 

Ovo je senzacija Edgara Rajta od početka do kraja. Film je blagosloven moćnim automobilskim poterama, a Ansel Elgort je u njemu postao zvezda. Ima najbolju numeru godine, a u bioskopu se nećete više zabaviti nego uz ovaj film.

Ratovi zvezda: Sila se budi

Oko 30 godina posle uništenja druge Zvezde smrti, poslednji džedaj, Luk Skajvoker, je nestao. Prvi Red koji je nastao iz pale Galaktičke Imperije nastoji da uništi Novu Galaktičku Republiku. Otpor, pod podrškom Republike, vodi Lukova sestra Leja, koja pokušava da ga pronađe pre Prvog Reda.

Ejbrams je ovim filmom započeo jedan od najvažnijih projekata našeg vremena – potpuno brisanje Fantomske pretnje i njegovih nastavaka iz kulturne memorije.

Komentari

Vaš komentar