Foto: E-Stock_djenka

Pevač "Bijelog dugmeta" Mladen Vojičić Tifa (60) vreme provodi u Sarajevu u svoja četiri zida, zajedno sa suprugom i ćerkom. Iako kaže da je veoma disciplinovan i da poštuje sve savete stručnih i nadležnih tokom pandemije koronavirusa, ipak sve pripisuje nekoj višoj sili.

„Ne opterećujem se mnogo koronom. Nije to mene puno puklo. Nemam nekog straha. Definitivno vidim kako smo mali, cela zemaljska kugla. Kako će na kraju sve izaći, videćemo. Ako se krenemo baviti globalnim razmišljanjima, ode sve… Ubije ti iole kreativnosti i neke lepote života. Neću da mislim o tome. Čuvam se, ali biće kako će biti. Ako mi je suđeno, to se ne može izbeći“, kaže Tifa u razgovoru za Avaz.ba i nastavlja:

PROČITAJTE JOŠ

„Gledam televiziju, informišem se… Mada uvek postoji mali crv sumnje u sve ovo, ali ne treba o tome polemisati. Svi mi volimo da sami sebi određujemo neka pravila. A kad ti ovako kažu… Muka mi je kad krene ovaj policijski sat u osam, kao da su svi pomrli. Neka zlokobna tišina… Samo na šta ćemo ličiti kad izađemo iz kuća“.

S druge strane muzičar smatra i da je ovo jedinstvena prilika za resetovanje.

PROČITAJTE JOŠ

„A koliko smo solidarni, to je sada drugi par rukava. Voleo bih da volontiram, ali sam već u nekim godinama, možda rizičnim, mada nemam 65. Zaboravili smo komšiju preko puta nas, da pitamo: ‘Treba li šta?’ Rado bih se uključio da pomognem,“ kaže Tifa i osvrće se na poslednji koncert „Bijelog dugmeta“, koji je održan u Oslu 7. marta.

„Imali smo baš dobar koncert. Ja sam nakon toga odmah otišao u izolaciju. Kako je tako je, ali biće još koncerata, zaključuje Tifa za Avaz.ba i dodaje da je u kontaktu s Goranom Bregovićem i ostalima iz ekipe.

Iako ne izlazi iz kuće, muzičar kaže da telefonom i drugim sredstvima komunikacije održava kontakt s prijateljima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.