Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Advokatica Amber Herd, bivše supruge Džonija Depa, na suđenju koje je počelo danas, 7. jula, nešto pre 12 časova, ispitivala je glumca o bolnim temama.

Istakla je da želi da „počne od samog početka“, pa je krenula sa iznošenjem mračnih događaja kako bi, kako se komentariše, Depa predstavila u najmračnijem izdanju.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, njegove ovoliko iskrene navodne odgovore zasigurno nisu očekivali.

Advokatica Dženifer Robinson je prvo pitala Džonija o incidentu kada je uhapšen zbog napada na stražara. Džoni je tada imao 25 godina, a odgovorio je da je to – istina i da se jeste dogodilo.

Upitan jei vezano za incident kada je imao 31 godinu, kada je uništio hotelsku sobu zbog čega je hotelu morao da plati skoro 10.000 dolara. Glumac je i to priznao, ali je rekao da se ne seća kolika je tačno šteta bila, dodavši da je verovatno bilo reči o „nekoliko udubljenja“.

PROČITAJTE JOŠ

Priznao da je koristio „sve droge poznate čoveku“

Glumac je na sudu rekao da potvrđuje izjavu sa papira, „Probao sam svaku drogu do 14. godine“, a onda je dodao da je probao „svaku vrstu droge poznatu čoveku“.

– „Postojala je opasnost da ću preći ivicu, i mogao sam“ – citirala je advokatica izjavu i pitala je Depa da li je to verodostojno.

– U tom trenutku moje mladosti, da. U trenutku mog iskustva sa narkoticima i stimulansima, sa alkoholom sam počeo u ranoj dobi – rekao je.

– Bilo je mnogo neprijatnosti u mom domu. Mama je imala običaj da me pita da uzmem tablete za smirenje i jesam, sa 11. To je verovatno bio jedini način da ublažim bol – rekao je Dep.

Pitala ga je da li je koristio kokain, MDMA, ekstazi, asked if he had used – cocaine – MDMA – ecstasy, gljive, kanabis… Dep je rekao da je uzimao sve što je navela, kao i lekove na recept.

Džoni se složio sa tim da mu je Kit Ričards „uzor i prijatelj“.

Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

Na pitanje da li se drogirao sa Merilinom Mensonom, Džoni je rekao:

– Da, dva puta, davno pre veze sa Amber. Ne posle 2011. godine.

Na ovo je advokatica Amber Herd rekla: „Lažete“.

Priznao je da je glumac Pol Betani (49) njegov prijatelj, te da su se zajedno drogirali i pili. Naveo je da su koristili kokain, alkohol, xanax.

Upitan je i o „Viper sobi“, a na konstataciju advokatice da je glumac River Finiks umro u njegovom klubu (1993. godine, prim. aut.), Dep je rekao: „Umro je napolju. Nisam video kada se to desilo. Razumem da se River osećao loše, izašao je na vrata i očigledno se srušio“.

foto: Zoran Lončarević

Dep je upitan: „Da li se slažete da su vam novac, uticaj i moć dali slobodu koju obični ljudi nemaju?“.

Rekao je: „Rekao bih da sam imao veliku sreću“.

„Druga strana medalje je tošto ste na neki način prisiljeni da živite kao begunac“, rekla mu je advokatica.

Rekao je da nije istina da je okružen samo ljudima koji se „uvek i u svemu slažu sa njim“, a na pitanje da li mu dostavljaju drogu rekao je: „Ponekad da, iako je ilegalno „da““.

Advokatica Dženifer Robinson mu je nakon ovoga rekla: „Trenutno ste vrlo šarmantni, ali ima perioda kada i niste“.

Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Dep je potom pokušao da pronađe još jedan papir, a sudija mu je rekao da treba da ima više strpljenja.

– Volim da se borim sa udarcima – kazao je Džoni.

Na pitanje da li ima problem sa besom Džoni je rekao da nema. Vezano za „rušenje hotelske sobe“ upitan je da li je bio ljut. Rekao je da jeste, ali da to ne znači da ima problem sa besom.

– Ponekad imam destruktivno ponašanje, ali nemam problem sa besom. Takođe se i smejem, pa nemam problem sa smehom – kazao je pomalo ironično, sa osmehom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar