Sve što treba da znate o pokretu #FreeBritney

Podeli:
Foto:EPA/CHRISTIAN LILIENDAHL DENMARK OUT

Nakon sve veće zabrinutosti fanova Britni Spirs, koji sumnjaju da je "pop princeza" zatočena i da njenim životom upravlja neko drugi, a sve sudeći po njenim objavama na Instagramu, pokrenut je haštag #FreeBritney, koji je posao viralan. Pored toga, njena majka pokrenula je postupak da, pored njenog oca, koji je njen zakonski staratelj, i ona bude uključena u život i odluke svoje ćerke.

PROČITAJTE JOŠ

Britni je 2008. godine, nakon javnog nervnog sloma koji je doživela, bila hospitalizovana i pod psihijatrijskim nadzorom, dok su njenim finansijama upravljali njen otac i menadžer Džodi Mongomeri, koji je sasvim preuzeo tu ulogu 2019. godine, za naknadu od 1,1 milion dolara godišnje.

Tokom prethodnih 12 godina Britni Spirs je izdala četiri albuma, organizovala izložbu svojih slika 2018. godine. Jednu od njih prodala je za deset hiljada dolara, a novac uplatila za pomoć žrtvama oružanog napada u Las Vegasu, koji se dogodio 2017. godine. Britni je takođe bila i član žirija svetski poznatog talent šou programa X Faktor, te je lansirala parfeme i modne proizvode.

Nakon nervnog sloma koji je doživela 2008. godine, Britni je bilo onemogućeno mnogo toga – da vozi kola, da glasa, da se venča, da se uda i rodi još dece, da troši sopstveni novac, a njenim životom je u potpunosti upravljao njen otac.

Pokret #FreeBritney (Oslobodite Britni) nastao je kao reakcija njenih zabrinutih fanova, a priključile su mu se i javne ličnosti poput Majli Sajrus i Rajs Mekgouan.

Cilj ovog spontanog pokreta je traženje pravde za „pop princezu“ Britni Spirs, koja već godinama zarađuje novac kojim ne može da raspolaže, već od svojih staratelja dobija nedeljni džeparac, te ne može sama ni da donosi svoje odluke, ni stara se o sebi.

Fanove je dodatno zabrinula i činjenica što je njena majka ovih dana podnela zahtev sudu da bude obaveštena o svim odlukama vezanim za ćerku, a isto je pokušala da uradi i 2019. godine, ali bezuspešno.

„Njena majka je oduvek htela da učestvuje u tom starateljstvu. Pokušala je već na nekoliko načina“, rekao je izvor za „ET Online“ nedavno.

View this post on Instagram

???

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

U sve su se uključili i bivši saradnici pevačice koji su potvrdili stravične navode, a jedan od njih Endrju Galeri kao dokaz priložio je zabrinjavajuća pisma koje je navodno dobio od Britni, a u kojima se ona žali kako ju je otac lažima i prevario uvukao u starateljstvo.

S druge strane njeni sadašnji saradnici ističu da je #FreeBritney samo jedna velika teorija zavere, pa tako Britnin menadžer Lari Rudolf tvrdi da je starateljstvo dobra stvar za nju.

„To nije zatvor. To joj pomaže da donosi poslovne odluke i upravlja svojim životom na načine na koje trenutno ne može sama“, rekao je on nedavno za američke medije.

Advokat Stenton Stejn kratko je rekao da Britni učestvuje u dodnošenju odluka o karijeri.

View this post on Instagram

God is in the small stuff and it all matters ??? !!!!!!

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

I dok na društvenim mrežama traje borba za njenu slobodu i lična prava, Britni se na svom Instagram i TikTok nalogu bavi uglavnom plesom, često bizarnim, i pomalo neobičnim objavama u kojima tvrdi da je srećna. Iz #FreeBritney pokreta ističu da su društvene mreže bukvalno jedino slobodno parče neba za nju i jedino mesto gde zapravo može da samostalno donosi odluke.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar