Sva bahaćenja estrade tokom epidemije koronavirusa

Showbiz 12. jun. 202012:12
Podeli:
Foto: Youtube/Baka Prase, Nemanja Jovanović/Nova.rs, Instagram/djanimusic

Otakako je proglašena pandemija koronavirusa pojedine javne ličnosti našle su se u žiži zbog nedopustivog ponašanja tokom vanrednog stanja.

U trenutku kada se Srbija suočila sa ovom katastrofom koja je zahvatila čitav svet, jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase iskoristio je takvu situaciju kako bi zarađivao novac.

Naime, kada su donete mere o nošenju zaštitnih maski, kojih isprva nije bilo dovoljno, Baka Prase je u prodaju pustio svoje maske sa natpisom „šaim se“.

Foto: Printscreen/Instagram/bakaprase

 

Inače, maske koje je Bogdan prodavao nisu ničemu služile, osim da budu „modni detalj“. Međutim, on je neverovatnom brzinom prodao 713 komada ovih maski, ispisanih njegovim brendom. Da stvar bude gora, cena ovog „modnog detalja“ iznosila je 899 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je pulmolog Dejan Žujović govorio za Nova.rs da te maske nemaju nikakav efekat zaštite, te kada je naišao na prezir mnogih ljudi, Bogdan se javno pravdao kako mu cilj nije bila zarada na nesreći.

„Evo pogledajte ovo, prodao sam 713 komada maskica i zaradio sam 640.000 dinara. Od toga je 20 odsto PDV, koji kad se oduzme iznosi 128.000. Ja od ove ukupne cifre čisto imam 512.000, ali to nije sve moje jer ne radim ja sam te maske. Da kažemo, čisto mi je ostalo 2.000 evra. Da sam hteo da zaradim na nesreći naroda, stavio bih maske po ceni od 100 dinara i prodao bih 50 hiljada, ali ovo je modni detalj zato je toliko skupo, da ne bi mogao svako da kupi“, govorio je jutjuber nakon prozivki.

Nedugo zatim Baka Prase je priveden u policijsku stanicu nakon što je 13. aprila prekršio meru zabranu kretanja. On je tada tokom policijskog časa bahato vozio svoj automobil marke „Porše“, nakon čega je uhapšen i izrečena mu je novčana kazna.

Drugi slučaj koji je iznenadio domaću javnost tokom vanrednog stanja, jeste hapšenje pevača Radiše Trajkovića Đanija i Mitra Mirića. U trenutku kada je u Srbiji zabeležen najveći broj obolelih od korone, Đani se sa još 16 osoba zatekao u jednom restoranu gde su se zabavljali. Pevač je tada uhapšen zbog mere zabrane okupljanja više od dve osobe, za koju je folker tvrdio da nije ni znao da je na snazi. Zbog ovog prekršaja Đani i njegova supruga Slađa 19. aprila počeli su sa izdržavanjem kazne kućnog pritvora u trajanju od tri meseca.

Miriću je takođe izrečena kazna od tri meseca kućnog pritvora, jer je i on, kao njegov kolega Đani, priznao krivicu u Trećem osnovom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač Darko Lazić takođe se svrstao u neodgovorne građane tokom pandemije. Naime, Darko se u trenutku policijskog časa vozio kolima, nakon čega mu je sud izrekao kaznu od 150.000 dinara zbog ovog prekršaja zakona.

„Tačno je da sam okasnio malo policijski čas, okasnio sam 15-20 minuta zato što sam imao probleme sa kolima, a to da sam vozio – nisam, vozio je moj prijatelj… Ovo je prava istina. A platiću kaznu jer sam okasnio“, priznao je Darko tada na svom Instagramu.

Modna blogerka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah iznela je sramnu teoriju o nastanku koronavirusa, nakon čega je naišla na niz osuda na društvenim mrežama.

Foto: Printscreen/YouTube/Zorannah

 

„Ja mislim da je taj virus veštačkim putem nastao, to je moje mišljenje, možda sam u pravu, možda nisam. Smatram da oni sigurno imaju vakcinu za to već napravljenu unapred pre izvesnog vremena. Strateški je bilo plasirano tamo gde jeste, otišlo je predaleko, to je moje mišljenje, ne mora da znači da sam u pravu, možda sam potpuno pogrešno skapirala i mislim da će za par nedelja magično da se magično pojavi ta vakcina i da će se sve vratiti u normalu do nekog maja, nadamo se“, izjavila je ona.

Vest koja nekoliko poslednjih dana intrigira javnost jeste slavlje Cece Ražnatović povodom rođenja njenog unuka Željka. Taman kada se pomislilo da su se stvari počele vraćati u normalnu nakon ukidanja vanrednog stanja, pojavilo se nekoliko novih žarišta, nakon što je organizovanje skupova dozvoljeno. Naime, na pomenutom slavlju prisustvovale su na desetine zvanica, a među njima našla se i koronom zaražena voditeljka „Zadruge“ Dušica Jakovljević, koja je prethodno bila na slavlju Željka Mitrovića koje je takođe, kako se ispostavilo kasnije, jedno od žarišta koronavirusa. Posle te žurke potvrđeno je da su pozitivni na koronu sin i ćerka vlasnika „Pinka, dok su posle Cecine fešte testirani gotovo svi gosti, a za sada je potrvrđeno da koronu imaju ona i njen sin Veljko, kao i frizer Stevan Radivojević. Dušica Jakovljević je navodno na Cecino slavlje došla s povišenom temperaturom.

Posebno je skrenulo pažnju javnosti to što je voditeljka uprkos zarazi otpuštena sa Infektivne klinike.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar