Baka Prase zarađuje na nesreći: 640.000 od prodaje maski

Showbiz 03. apr. 202016:53 > 17:28
Podeli:
Foto: Printscreen/Instagram/bakaprase

I dok se Srbija i svet bore protiv pandemije koronavirusa, jutjuber Baka Prase se "pravda" kako od prodaje maski koje ničemu ne služe osim da budu "modni detalj", nije hteo da zaradi. Nije hteo, ali je očito zaradio, i to "tričavih" 640.000 dinara.

O tome koliko maske koje je Bogdan Ilić napravio i pustio u prodaju usred pandemije po ceni od 899 dinara nemaju nikakav efekat zaštite, za portal Nova.rs nedavno je govorio poznati pulmolog Dejan Žujović.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Baka Prase na neki način zloupotrebio svoju popularnost kako bi zaradio dodatni keš, on ipak tvrdi drugačije. Naime, on je u jednom od svojih video klipova pokušao da se „opere“ pokazavši tačan iznos koji je inkasirao od prodaje maski.

On je, zaboga, vidno iznerviran u svom video klipu pričao kako mu cilj nije bila zarada. Zaista ne znamo šta je drugo cilj nekome ko određeni prozivod nudi u zamenu za novac. No, dobro. Bitno je da je on imao šta da kaže u svoju odbranu.

Foto: Pritnscreen/youtube

„Evo pogledajte ovo, prodao sam 713 komada maskica i zaradio sam 640.000 dinara. Od toga je 20 odsto PDV, koji kad se oduzme iznosi 128.000. Ja od ove ukupne cifre čisto imam 512.000, ali to nije sve moje jer ne radim ja sam te maske. Da kažemo, čisto mi je ostalo 2.000 evra. Da sam hteo da zaradim na nesreći naroda, stavio bih maske po ceni od 100 dinara i prodao bih 50 hiljada, ali ovo je modni detalj zato je toliko skupo, da ne bi mogao svako da kupi“, lupi jutjuber i osta živ.

Foto: Pritnscreen/youtube/Baka Prase

Bako Prase, kako te nije sramota da usred pandemije, kada vlada nestašica zaštitinih sredstava od virusa, ti proizvodiš maske koje nazivaš „modnim detaljem“ i prodaješ ih po nerazumnoj ceni? Kako te nije sramota da zloupotrebljavaš klince koji te prate i u tebi vide uzor? I kako te nije sramota da u trenucima kad ljudi ostaju bez posla zbog vanrednog stanja, ti mašeš ciframa s nekoliko nula?

Jedino bi mogao da se „opereš“ ako bi taj novac donirao za borbu protiv koronavirusa, u suprotnom, sve što radiš, zaista nema smisla.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.