Srđan Dragojević Foto: N1

Naš poznati reditelj Srđan Dragojević je na svom Tviter nalogu prokomentarisao aktuelnu Peticiju protiv Zakona o istopolnim zajednicama koju je postpisalo preko dvesta intelektualaca i javnih ličnosti pruživši podršku pripadnicima LGBT zajednice

„Ne vidim da neko zaista može biti ‘intelektualac’ a potpisivati nekakvu peticiju protiv ‘istopolnih zajednica’. Svaki intelektualac najviše ceni Slobodu i voleo bi da omogući svim ljudima ravnopravnost, ali i sreću. Uvek ću se boriti za to i da gej partneri mogu usvojiti dete“, napisao je Dragojević u objavi na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ

Peticiju protiv zakona o istopolnim zajednicama između ostalih su potpisali članovi SANU Matija Bećković, Danilo Basta, Predrag Piper, Milosav Tešić, reditelj Emir Kusturica, muzičar Bora Đorđević, dramaturg Božidar Zečević, predsednik Dveri Boško Obradović i drugi.

Povodom apela intelektualaca i javnih ličnosti da se zaustavi donošenje zakona o istopolnim zajednicama, Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, pozvala je sve na dijalog.

„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog sa zadovoljstvo m je pročitalo informacije ljudi koji su zainteresovani za kulturu ljudskih prava i naš javni poziv je da ih zovemo na dijalog u formatu koji oni žele, datum i vreme kad oni žele“, rekla je Čomić Tanjugu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (12)