Predrag Azdejković i Ana Brnabić. Foto: Medija centar, Vesna Lalić/Nova.rs
Predrag Azdejković i Ana Brnabić. Foto: Medija centar, Vesna Lalić/Nova.rs

Gej aktivisti Predragu Azdejkoviću ne dopada se nemešanje premijerke Ane Brnabić u zakonsko regulisanje istopolnih zajednica.

Brnabić je, naime, u izjavi za domaće medije rekla da ne želi da se meša, jer šta god da kaže, napadaće je da je pristrasna. Na pitanje zašto se ovoliko čekalo na zakon o istopolnim zajednicama, premijerka je odgovorila:

„Ne mogu da odgovorim, jer šta god da kažem, kritikovaće me da nisam objektivna. Pustiću resornu ministarku da se bavi tom temom. Kod ljudskih prava nema objektivno i subjektivno. Suviše je blisko mojim privatnim interesima da automatskim znam kako bi se moj komentar tumačio“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovakav stav nije se dopao Azdejkoviću.

„Izgleda da Ana Brnabić u Zakon o istopolnim partnerstvima gleda kao krava u mrtvo tele… Šta god da je rekla bilo bi bolje od ovog kukavičkog odgovora“, napisao je on na Tviteru.

U izjavi za Nova.rs Azdejković kaže da mu najviše smeta što se borba o ovom zakonu prebacuje na LGBT aktiviste.

„Da je bilo koji drugi ministar, verovatno ne bih reagovao ovako emotivno. Ovako, premijerka, pa još gej mora da stane u odbranu naših prava, u svoje, ime svoje žene i u ime svog usvojenog sina. Što je najgore, tu njenu uzdržanost mogu i da razumem. Ne želi da daje municiju homofobima, koji bi je napadali u stilu: „Evo je lezbijka, bori se za sebe i za svoje“. Ja to ne bih tako radio da sam na njenom mestu, ali nisam“.

Na pitanje šta konkretno očekuje od Ane Brnabić prilikom donošenja ovog zakona, Azdejković za naš portal kaže da se nada da je premijerka odradila nevidljivu kampanju koja će dovesti do usvajanja zakona o istopolnim zajednicama.

„U suprotnom, to bi bilo nečuveno. Iskreno se nadam da će SNS podržati ovaj zakoj u Skupštini i da su joj rekli: „Ana, sestro, mi smo uz tebe“. Ukoliko zakon ne dobije većinu u parlamentu, to će biti prvorazredni skandal“.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je sve zainteresovane da uzmu učešća u javnim konsultacijama za izradu teksta Nacrta zakona o istopolnim zajednicama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar