Lidija Vukićević, twitter
Lidija Vukićević Foto: Vesna Lalić, Twitter

Slučaj glumice Danijele Štajnfeld, koja je optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, uzburkao je domaću javnost, a svoj neprimeren i krajnje skandalozan komentar, dala je i Lidija Vukićević.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o slučaju Štajnfeld – Lečić, Lidija je rekla „Kako to da mene niko nije silovao za 30 godina karijere“.

„Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje“, rekla je glumica.

Njena skandalozna izjava, u kojoj nema trunke empatije i saosećajnosti, a koja je duboko pogrešna i opasna, izazvala je, očekivano, lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. Domaća javnost poziva na njeno „cancelovanje“, aludirajući na to da Lidija Vukićević treba da bude žrtva „cancel kulture“, odnosno da bude „otkazana“ zbog svojih neprimerenih stavova.

Ljudi se takođe posprdno odnose prema njenoj izjavi da ima „30 godina karijere“, s obzirom na to da je poznata jedino po ulozi u seriji „Bolji život“.

„Kad sam pročitao da Lidija Vukićević ima 30 godina karijere“, napisao je jedna korisnik Tvitera, podelivši štampu na kojoj piše „Na bolovanju bio 35 godina“.

„Znači samo nemojte Lidija Vukićević i talenat u jednu rečenicu molim vas“, glasi jedan od komentara.

„Lidija Vukićević pronađena maloumna na internet portalu“, glasi još jedan od komentara.

„Lidija Vukićević ima karijeru, eto svaki dan saznaš nešto novo“, glasi još jedan od komentara.

„Osvrnimo se zašto je ovo pogrešno na toliko mnogo nivoa da je problematično i zašto mediji izjavi daju prostor koliki daju“, glasi još jedan od komentara.

„Je li realno da je Lidija Vukićević izjavila što mene niko nije silovao za 30 godina karijere?! E vrano jedna“, glasi još jedan od komentara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare