FotoTabjug/Sava Radovanovic; instargam

Pop zvezda Severina Vučković, jedna od majki koja je na svojoj koži iskusila teoriju otuđenja od roditelja hrvatskog sistema, nedavno je detaljno opisala mrežu institucija i ljudi koji su joj kao majci godinama nanosili patnju. U potresnom intervjuu koji je dala za "H-Alter" pominju se i imena iz političkog vrha Srbije.

Sevrina Vučković navodi da je u godinama nakon rođenja deteta njen bivši partner Milan Popović na svaki mogući način pokušavao da kontroliše nju kao majku. Tvrdi da joj je pretio oduzimanjem deteta i da je doživljavala razne neprijatnosti na granici Crne Gore, ali i Srbije. Severina kaže i da je po nalogu Nebojše Stefanovića proveravan njen ulazak iz Hrvatske u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Pune četiri godine, svaki put kada bih išla s djetetom u Srbiju, granična policija bi nekog morala nazvati. Srbijanski ministar policije Stefanović osobno je nalagao moju provjeru kada ulazim s djetetom, valjda kako bi Milan vodio evidenciju o mojem kretanju. Dakle, 2013. počinje potpuna kontrola mene kao majke. Shvaćam da neće ići kao što sam se nadala, ljudskim dogovorom, nego da trebam svu podršku i pomoć sustava za zaštitu djece i obitelji“, rekla je Severina u potresnom intervjuu za H-Alter. 

Slično se dešavalo na granici sa Crnom Gorom.

„…ponovo uplašena da dijete vodim izvan Hrvatske, krećem na put bez djeteta, koje ostaje s mojom mamom. Na crnogorskoj granici, za to imam sedam svjedoka, 30. prosinca 2013. u 21 h carinik prilazi našem kombiju i pita: „Gdje vam je dijete?“ Ironično mu odgovaram da ga potraži u gepeku, što on doslovno i čini. Ljutito odlazi i nekoga zove. Nije prošlo pet minuta primam od Milana poruku: „Severina, gdje mi je dijete? Ostavila si ga samoga, prijavit ću te socijalnoj službi i tužiti te.“ A ujutro, na Novu godinu, djelatnice CZSS-a Maksimir došle su provjeriti jesam li dijete od godinu i pol dana ostavila samo u kući. Na Milanov poziv. Moja mama im otvara vrata. Tada sam shvatila da on ne preza ni od čega. Tom sačekušom i njegovom naslovnicom u ženskom tjedniku Gloria, u kojem me blatio kao majku na 12 stranica, počinje ono što mi je i najavio u Dubrovniku, a blaćenje traje sustavno“, rekla je Severina za pomenuti medij.

Severina je u intervjuu takođe pričala o nereagovanju hrvatskog sistema, te o potkupljenim sudijama i zaposlenima u centrima za socijalni rad.

Pevačici je, inače, nakon nekoliko godina mučne i teške borbe vraćeno starateljstvo nad sinom, odnosno ona i otac deteta će nadalje moći da dele brigu o detetu.

Portal Nova.rs pokušao je da više puta kontaktira Milana Popovića, međutim, do objavljivanja ovog teksta, on nije odgovorio na naše poruke i pozive.

BONUS VIDEO: Nataša nasmejala do suza kada je uporedila cigare i muževe

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (7)