Foto: Instagram/miovcic_n, Instagram/anamaljevic, Instagram/milicajanketic

Nedavno je počelo snimanje serije "Kralj", a reditelj Zdravko Šotra okupio je sjajnu glumačku ekipu za ekranizaciju romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića, koja se radi u produkciji “United Media” i biće emitovana na kanalu Nova S.

Tamara Aleksić tumači kraljicu Mariju u seriji „Kralj“, tumFoto: Filip Krainčanić/Nova.rs

 

Pored glavne ženske uloge koju je poverio mladoj glumici Tamari Aleksić, u seriji od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, Šotra je angažovao, može se slobodno reći, najlepše glumice.

Nada Janić Foto: Privatna arhiva

 

Među lepoticama koje će tumačiti istorijske ličnosti u Šotrinom ostvarenju su Nada Macanković, Sloboda Mićalović, kao i Anica Dobra, te Ana Maljević, Milica Janketić, Vaja Dujović, Nataša Miovčić, Ivana Zečević, Milena Živanović i druge.

PROČITAJTE JOŠ

Druga veća ženska uloga pripala je Nadi Macanković, dok Sloboda Mićalović glumi bogatu Amerikanku po imenu Blanš, suprugu diplomate dr Milenka Vesnića za kog je maštala da se uda Draga Mašin.

Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

 

Među lepoticama koje se pojavljuju u seriji „Kralj“ je i mlađa sestra Bojane Maljević, takođe glumica Ana Maljević.

U ekranizaciji, koja se zasniva na istorijskom romanu Vuka Draškovića, našla se i naslednica pokojnog Miše Janketića, Milica Janketić, kojoj je pripala uloga Vasilije Vukotić, ćerke serdara Janka.

Jednu od najumnijih književnica Isidoru Sekulić, koja je bila prva žena akademik, tumači Anica Dobra, čija lepota odoleva vremenu.

Foto: Vladislav Mitić

Jedinstvenu pojavu u srpskoj kulturi, slikarku Leposavu Belu Pavlović tumači mlada glumica Ivana Zečević.

PROČITAJTE JOŠ

Njen lik je posebno interesantan po tome što je kralj Aleksandar pred put u Marsej podneo dvorskim službama zahtev da Bela Pavlović bude postavljena za dvorsku damu. Zahtev je, pošto je u Marseju bilo šta je bilo, ostao u nečijoj fioci. Nekoliko godina kasnije, dok je Beogradom odjekivalo: „Bolje rat nego pakt!“, sekretar dvora joj je javio da je zahtev iz 1934. potpisan. Tu dužnost za svoju drugaricu kraljicu Mariju nikad neće obavljati, jer će je još samo jednom videti, posle rata, u Londonu.

I lepa glumica Vaja Dujović pojavljuje se u seriji „Kralj“. Ona tumači lik rumunske princeze Jelisavete.

Jedna od uloga pripala je i Nataši Miovčić, a kako će se ova lepotica snaći u ulozi Anke udovice, gledaćemo na televiziji Nova S na kojoj će se emitovati epizode serije „Kralj“.

U ulozi udovice, ali Jelene, našla se i Milena Živanović, koju je Šotra takođe uvrstio na spisak svojih glumica.

View this post on Instagram

@makeupby_svetlana ???

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic) on

Interesanto je pomenuti da su iskusne glumice poput Danice Maksimović, Nele Mihajlović i Nataše Ninković, te Jelice Sretenović, pristale na manje, sporedne uloge, zbog toga što su sa rediteljem Zdravkom Šotrom sarađivale na mnogim projektim i sa njim uvek rado snimaju, bez obzira na to u koliko kadrova se pojavljuju.

Foto: Arhiva/Ivan Dinčić/Nova S

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.