Merima Njegomir, RTS
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/E-Stock/Konstantin Bačetić

Narodna pevačica Merima Njegomir nalazi se na listi za člana Upravnog odbora RTS-a, ekskluzivno saznaje Nova.rs.

Prema saznanjima našeg portala, narodna pevačica Merima Njegomir nalazi se na listi za člana Upravnog odobra Javnog servisa Srbije, zajedno sa još 48 kandidata sa liste. Izvor za naš portal navodi da se Njegomir na spisku našla po preporuci Srpske napredne stranke, čiji je član od početka avgusta 2018. godine.

Potvrda o ovoj informaciji za naš portal stigla je sa nekoliko strana – od izvora bliskog RTS-u, ali i iz Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koji bi trebalo da odluči o novim članovima Upravnog odbora. Sastanak na kojem će se odlučivati ko su novi članovi još uvek nije održan i nema prezicnih informacija kada će se on dogoditi.

Članovi Upravnog odbora se biraju iz redova afirmisanih stručnjaka za medije, menadžment, pravo i finansije, kao i drugih uglednih ličnosti. Članove UO imenuje i razrešava Savet Regulatornog tela za elektronske medije. Mandat članovima traje pet godina i jedno lice može biti imenovano za člana UO najviše dva puta uzastopno.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije na sednici 14. januara 2016. godine, posle sprovedenog postupka glasanja, poslednji put je imenovao nove članove Upravnog odbora Javne medijske ustanove Srbije.

Članovi UO su, na konstitutivnoj sednici 18. aprila, tada izabrali predsednika i zamenika predsednika.

Merima Njegomir je za Nova.rs takođe potvrdila ovu informaciju.

PROČITAJTE JOŠ

„Odavno se rešava to, verovatno se i zbog korone odužilo. Ne znam kada će biti sednica, ali bi mi bila čast da budem deo Upravnog odobra RTS“, rekla je Merima na početku razgovora za Nova.rs.

„Ja sam osoba koja je godinama saradnik RTS i godinama sam tu, neko sam ko se celog života zalagao za kulturu i za kvalitet u narodnoj muzici, za tradiciju i sve ono što stoji iza mene. Predložila me je Kulturna prosvetna zajednica Srbije. Ja sam dobitnik njihove nagrade i Vukove nagrade za doprinos kulturi Srbije“, dodala je pevačica.

„Godinama sam pokušavala da sačuvam muzičko kulturno blago Srbije i celog regiona. Smatram da svojim stavom mogu da doprinesem tome. Ne znam kako će izgledati ako budem izabrana. Znam da ima 48 kandidata“, zaključila je Njegomir.

Njegomir je u avgustu 2018. godine odlučila da se pridruži Srpskoj naprednoj stranci, te je tada za domaće medije izjavila da joj je ideja Srpske napredne stranke oduvek bila bliska.

„Oduvek mi je bila bliska ideja Srpske napredne stranke, ali sad kad vidim koliko je teško, koliko se Aleksandar Vučić bori, koliko ga napadaju sa svih strana, rešila sam da i zvanično priđem Srpskoj naprednoj stranci i pružim podršku i svoj doprinos u borbi za našu Srbiju“, rekla je ona tada.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.