Rod Stjuart Rod Stewart
Rod Stjuart Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Britanska pop zvezda Rod Stjuart i njegov sin izjasnili su se krivima za naguravanje sa telohraniteljem luksuznog hotela na Floridi pre dve godine, ali nijednom od njih ne prete ni zatvorska ni novčana kazna.

Pročitajte još:

Poznati pevač (76) i njegov sin Šon optuženi su za fizički obračun sa telohraniteljem Džesijem Diksonom u luksuznom floridskom hotelu „Breakers“ u Palm Biču 31. decembra 2019. godine.

Do spora je došlo pošto im Dikson nije dopustio organizaciju privatne novogodišnje zabave u hotelu.

Čuvar je sudu rekao da ga je Rod Stjuart udario šakom u prsa, a njegov ga je sin Šon potom odgurnuo.

Prema sudskim zapisima pevač i njegov sin izjasnili su se krivima u prekršajnoj optužbi o blažem nasilju, a Džesi Dikson nema prigovora na to, rekao je portparol kancelarije državnog tužilaštva za AFP.

„U incidentu niko nije povređen. Ser Rod Stjuart odlučio je da izbegne neugodnosti i nepotrebno opterećivanje suda i javnosti koje bi prouzrokovao dalji postupak“, navodi se u saopštenju Stejuartovog advokata.

Sporazum o priznanju krivice, koji je potpisan u ponedeljak znači da se Stjuart i njegov sin neće morati da pojave na sudu, a službena presuda o optužbi je odbijena te neće biti suđenja.

Nijedan od njih neće ići u zatvor niti će morati da plati novčanu kaznu, a neće biti ni uslovne kazne, rekao je advokat.

Stjuartov sin Šon i ranije je imao problema sa zakonom i sa zavisnošću. Godine 2002. Stjuart mlađi je uhapšen zbog napada na muškarca ispred restorana u Malibuu, a 2015. je priveden jer se na aerodromu u Majamiju „vozio“ na delu za preuzimanje prtljaga u koji je pristup zabranjen.

BONUS VIDEO: Turski glumac izazvao histeriju na ulicama Beograda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.