Keith Richards Kit Ricards
Kit Ričards Foto:EPA-EFE/WARREN TODA

Slavni gitarista Rolling Stounsa, Kit Ričards koji danas puni 78. godina, važi za rok legendu i za čoveka koji se godinama nalazio na samom vrhu bizarnih američkih lista slavnih "koji će ove godine najverovatnije umreti". I dalje je živ, a tokom svog života je napravio još bizarnije ludnosti koje će zauvek ostati upamćene od strane njegovih fanova.

U nastavku ovog teksta donosimo listu nekih takvih stvari.

Skoro je zapalio kuću Hjua Hefnera – pre nego se Hefner preselio u Los Anđeles, originalna Plejbojeva vila bila je u Čikagu. Godine 1972. Stonesi su svirali u gradu, a Kit i saksofonist Bobi Kiz bili su pozvani na zabavu u Hefnerov legendarni dom. Dok se Ričards drogirao u kupatilu slučajno je izazvao požar. Zadimilo se, a ubrzo nakon toga pojavili su se konobari i „ljudi u crnim odelima“ koji su donosili kante vode kako bi ugasili ono što je Kit zapalio. Srećom, uspeli su da spasu kuću.

PROČITAJTE JOŠ

Jednom prilikom nije spavao devet dana – dok je radio na albumu „Some Girls“ 1978., Kit je proveo pet dana u studiju bez spavanja. To je bio impresivan podvig, ali ni blizu njegovog najdužeg rekorda bez sna. U svojoj autobiografiji pohvalio se kako je jednom proveo devet dana bez spavanja, a to je loše završilo. Ričards je na kraju zaspao stoeći dok je stavljao kasetu na policu. Probudio se u lokvi krvi nakon što je udario glavom, a telo mu se srušilo od iscrpljenosti.

Jednom prilikom je, isto pored police, pokušavajući da dohvati knjigu Leonarda da Vinčija oborio ostale poređane knjige. On se okliznuo, a cela polica sa knjigama se srušila preko njega i slomila mu tri rebra. Zbog njegove povrede je bend tada odložio turneju.

Ušmrkao je i pepeo svog oca.

Kit je izgubio oca 2002. godine i pronašao je zanimljiv način da se nosi s njegovom smrću – tako što ga je – ušmrkao. Godine 2007. Ričards je priznao da je nakon kremiranja oca uzeo malo pepela, pomešao ga s kokainom i ušmrkao.

BONUS VIDEO: MTV Dodela Muzičkih Nagrada

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)