Nova.rs u prodavnici Dina Merlina na Baščaršiji

Showbiz 13. maj. 202107:54 > 09:18
Podeli:
Dino Merlin, Sarajevo prodavnica kombo
Foto: Arhiva

Dino Merlin, koji je svoju muzičku karijeru izgradio na svetskom nivou, jedan je od omiljenih sugrađana Bosne i Hercegovine. Za popularnog kantautora svako ima samo reči hvale, a malo je onih koji osporavaju njegov lik i delo. U to se uverila ekipa Nova.rs, koja je juče u popodnevnim satima, uoči Bajrama, posetila pevačevo rodno Sarajevo.

Pročitajte još:

Iako je Merlin jučerašnji dan proveo sa porodicom poštujući poslednji dan Ramazana, to nas nije sprečilo da prošetamo Baščaršijom i popričamo sa ljudima o njemu. Budući da je odrastao u srcu čaršije, na Alifakovcu, nikad nije želeo da se preseli u drugi deo grada, a kamoli u drugu državu.

Prvo smo svratili do njegove prodavnice „Magaza“, koja postoji tri decenije i nalazi se u srcu Baščaršije. Ne samo da je jedno od omiljenih i najpoznatijih lokala, već je i svakom turisti dobro poznato mesto. Svi ljubitelji Merlinove muzike imaju prilku da kupe unikatne predmete sa njegovim autogramom – od šoljica, privezaka za ključeve, magneta, sveća, slika, maski za telefone i do raznih drugih stvari, ali i majice sa natpisima i stihovima njegovih hitova koji su obeležili njegovu karijeru.

Zaposleni, ali i starosedeoci, o Dinu imaju samo reči hvale.

Sarajevo, Baščaršija, Dino Merlin prodavnica
Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

„Dino je čudo od čoveka. Često dolazi ovde u Baščaršiju. Nikada nije prošao, a da nije zastao i popričao s ljudima. Ima običaj da plati kafu i čaj, a redovno čašćava i kolačima. Ne postoji zvezda, a da je prizemnija od njega. Čovek iz naroda. Poštuje ljude, običaje, veru, iako njegov stajling govori suprotno“, rekao je jedan stariji gospodin, koji je ispijao čaj u kaficu nedaleko od pevačeve prodavnice.

Merlin često vozi bicikl po gradu, te se niko ne čudi tome.

Sarajevo, Baščaršija, Dino Merlin prodavnica
Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

„Stalno vozi bicikl. Ja ga znam jako dugo i nikada ga nisam videla u automobilu. Toliko je novca zaradio, a ostao je isti. Ne postoji čovek koji se na neki način razočarao u njega. Mnogi su pre rata otišli odavde i više nikada se nisu prošetali Baščaršijom. Dođu tako tajno i krišom da ih narod ne bi video. Merlin je drugačiji od svih. Uvek je uz narod podjednako, koliko uz muslimane, toliko i uz Srbe i Bošnjake“, ispričala je jedna žena, koja drži zlataru u blizini Merlinovog lokala.

Sarajevo, Baščaršija, Dino Merlin prodavnica
Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

Pročitajte još:

Mnogi su ispričali identičnu priču o Merlinu, koja se često prepričava u čaršiji.

„Neki stranci nikad nisu čuli za Sarajevo, a kad su saznali za Dina Merlina, samo su zbog njega došli. Otvorio nam je vrata u svetu. Milioni stranaca je prošetalo Baščaršijom i mnogi su na engleskom pitali ‘Gde se nalazi prodavnica unikata Dina Merlina’. Svi ga znaju, on je naš dika i ponos. Čak je i ona pevačica Edita Aradinović, sestra od one Indi što peva ‘Bato bre’ ceo dan čekala Merlina ispred prodavnice ne bi li ga videla“, rekla je jedna starija gospođa, koja je ceo život provela u čaršiji.

Inače, pevač u Sarajevu poseduje nekoliko nekretnina u svom vlasništvu. U naselju Aleja na Vrelu Bosne više od deceniju svoju vilu rentira ruskoj ambasadi. Pevač je tu nekretninu kupio s namerom da je izdaje, stoga nikad u njoj nije ni prespavao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar