Dino Merlin: Zbog teške depresije sam bio kao biljka

Podeli:
Foto: NOVA S

Dino Merlin gostovao je sinoć u emisiji "U svom filmu", gde je govorio o svojoj dugoj i uspešnoj karijeri, ali i otkrio mnoge nepoznate detalje iz svog života.

PROČITAJTE JOŠ

Bosanskohercegovački kantautor prisetio se dana kad je radio u fabrici ležajeva Vogošća i zapisivao pesme na masni papir.

„Sprdali su se sa mnom jer sam pisao pesme“, rekao je muzičar, te dodao kako im je uvek govorio da će ga gledati na televiziji, što se i obistinilo.

Novac koji je zaradio uložio je u studio i privatno snimio album dok je ostalo, kako se kaže, istorija.

Merlin, rođen u Sarajevu, prisetio se i ratnih dana, kad je gledao kako mu umiru kolege, prijatelji i menadžer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

„Bila je lutrija kad izađete napolje hoćete li se uopšte vratiti“, rekao je Merlin.

Govorio je i o filmskoj priči sa svojom suprugom Amelom Dervišhalidović, čiji su roditelji bili protiv njihovog braka. Kaže kako ju je doslovno „ukrao“ od roditelja, a zajedno su danas više od četiri.

Priznao je i da je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

„Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželeo nikome. To se manifestovalo tako da me ništa nije interesovalo – ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim muziku. No, odlučio sam da nastavim i 2000. snimio sam album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan“, ispričao je Merlin, koji je istakao i kako se nada da će veći koncerti biti mogući 2022. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar