Predato preko 100 hiljada potpisa za ukidanje rijalitija

Showbiz 12. jun. 202015:21 > 15:31
Podeli:

Predstavnici više udruženja predali su danas Narodnoj skupštini više od sto hiljada potpisa građana za ograničavanje rijaliti programa i obaveznog dnevnog emitovanja polučasovnog kulturnog programa za decu, kaže Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Mi smo sada predali objedinjene potpise koje smo do sada predavali u više etapa. Poslednji put smo predali preko 64 hiljade potpisa koji su se odnosili na zabranu rijaliti programa u toku vanrednog stanja, kada je vlast kršila sopstvenu zabranu okupljanja. Tada smo izneli i predlog da u je u tom periodu trebalo da imamo i jedan sat kulturno-umetničkog programa, sat naučno-obrazovnog i pola sata programa za decu“, rekao je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Savo Manojlović za medije, te dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Predato je preko pet hiljada potpisa Maji Gojković, kada smo tražili da se ispuni ustavna obaveza i stavi se na glasanje predlog zakona, koji stoji već godinu dana u Skupštini i iza koga je stajalo 40 hiljada potpisa. To je ukupno preko 130 hiljada potpisa građana, koji su tražili da se stavi na glasanje zakon o ograničenju rijaliti programa“, izjavio je Manojlović.

Podsetimo, nakon što je Nova.rs objavila serijal tekstova s apelima stručnjaka – od epidemiologa, preko psihijatra do pravnika o tome da se zabrani rijaliti program u vreme vanrednog stanja, tim „Kreni promeni“, Srbija u pokretu i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenuli su peticiju za ograničavanje rijaliti programa, kada su krajem aprila predali 64 hiljade potpisa, a danas je broj potpisa objedinjen, te je predato 113.459 potpisa.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar