Posle pisanja Nova.rs: Peticija za ukidanje rijalitija

Showbiz 27. apr. 202015:52 > 16:05
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je Nova.rs objavila serijal tekstova s apelima stručnjaka - od epidemiologa, preko psihijatra do pravnika o tome da se zabrani rijaliti program u vreme vanrednog stanja, Tim "Kreni promeni", Srbija u pokretu i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, danas su predali peticiju od 60.000 potpisa za ukidanje pomenutog programa.

Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) predao je danas Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić peticiju sa 60.000 potpisa kojom se zahteva zabrana rijaliti programa u toku vanrednog stanja.

Savo Manojlović, predsednik UZUZ-a, u razgovoru za Nova.rs je ovim povodom rekao da je ideja o peticiji za ukidanje rijaliti programa između ostalog bila podstaknuta serijom tekstova koje je Nova.rs objavila, a tiču se emitovanja rijalitija tokom vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Između ostalog, vaš portal je pokrenuo niz tekstova. Mi se inače jako dugo bavimo kršenjem zakona koje se dešava u rijaliti programu, pre svega zbog promovisanja nasilja i nedostatka kulturnog programa za decu i naučno-obrazovnog sadržaja za maloletnike. Ali, vi ste sami sa serijom svojih tekstova inicirali ovu peticiju. Imamo situaciju da se pored ostalog u ovim vanrednim okolnostima u rijaliti programima krši zabrana okupljanja koja važi očigledno za sve građane, ali pokazuju da u ovoj državi postoje i oni koji su iznad zakona“, rekao je Manojlović i dodao da je prikupljen neočekivano veliki broj potpisa građana.

„Plan je bio da se prikupljanje potpisa završi u maju. Iskreno, nismo očekivali ovoliki odziv za ovako kratko vreme. Ovo je očigledno pokazatelj da građani Srbije žele da frekvencije koje su javno dobro koriste. Ovo je pokazatelj da građani žele Srbiju pravde i Srbiju kulture“, zaključio je Manojlović.

Čitav razgovor s predsednikom Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pogledajte u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar