Foto: Arhiva

Mnoge javne ličnosti tokom poslovne saradnje postali su prijatelji. Iako ljude iz estradnog, glumačkog i sportskog sveta često vezuju za skandale i ljubomoru, neki od njih nisu dozvolili da im bilo koja loša situacija pokvari dugogodišnja prijateljstva, koja su u međuvremenu učvrstili i krunisali kumstvom. Ipak, u narodu je uvaženo mišljenje da nije dobro odbiti kumstvo, pa je nekima to došlo kao blagoslov, a nekima kao usud.

PROČITAJTE JOŠ

Goran Bregović i Emir Kusturica jedno vreme su bili nerazdvojni, pa su tako postali i kumovi. Međutim, dan-danas se prepričava kako je Kusta Bregu okarakterisao kao „lopova“ koji vam mazne novčanik, pa vas posle od tih para vodi na večeru. Njih dvojica su se razišli zbog para i više nikada nisu kontaktirali jedan s drugim.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Saša Popović i Lepa Brena zajedno su proveli mladost, te su sa nekadašnjom grupom Slatki greh proputovali ceo svet i prošli mnogo toga. Kasnije, kada su folk zvezda i njen suprug Boba Živojinović kupili „Grand“ produkciju, oni su na mesto direktora postavili Sašu, koji je napravio imperiju.

Kada se venčavao sa Suzanom Jovanović, za kumu je odabrao, ni manje, ni više nego Brenu. Kada je bio na dnu, prvi u pomoć su mu pritekli kumovi, koji su ga spasili kada je zbog prevare ostao bez novca.

Mira Škorić Foto: Nemanja Jovanović

Prijateljstvo Mire Škorić i Ane Bekute traje preko 35 godina i krunisano je upravo kumstvom koje traje i dan-danas. Iako u javnosti nisu često zajedno, njih dve imaju svoje vreme za susrete i ispijanje kafa.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Pokojni Šaban Šaulić kumovao je na venčanju Zorici Brunclik i Miroljubu Aranđelović Kemišu. On su dugi niz godina jako povezani, te su se redovno posećivali. Međutim, jedan kratak period bili su u svađi, ali brzo su izgladili odnose i nastavili kao da do razmirica nikada nije došlo.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Željku Joksimoviću na prvom venčanju kumovao je Nenad Jezdić, s kojim je odrastao i pohađao osnovnu školu u Valjevu. Kada se pevač drugi put ženio sa Jovanom Joksimović, za kuma je izabrao dugogodišnjeg menadžera Baneta Obradovića, a voditeljka svog kolegu Srđana Predojevića.

Foto: E-Stock/Mirko Rodic

Dragana Mirković kumovala je braku Željka Šašića i Sonje Vuksanović, koji imaju ćerku Sofiju. Kada su se razveli, Sonja se udala za Acu Lukasa, od kojeg se takođe razišla prošle godine. Dragana i Željko ostali su u odličnim odnosima, pa se i danas nazivaju kumovima.

Virtus
Foto: Pedja Milosavljevic/starsport

Miloš Teodosić za kuma na venčanju sa Jelisavetom Orašanin izabrao je Marka Pantelića. U istom periodu on je kumovao Filipu Živojinoviću na venčanju sa Aleksandrom Prijović, dok je njen kum bio Aco Pejović.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Darko Lazić i Ana Sević tajno su se venčali kako bi izbegli medije, a on se za venčanog svedoka izabrao koleginicu Andreanu Čekić. Posle razvoda pevačkog para, Darko je sa Andeanom ostao u odličnim odnosima, dok su ona i Ana prekinule druženje.

Sergej Ćetković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sergej Ćetković krstio je ćerku Aleksandri Radović. Njih dvoje su dugogodišnji prijatelji, a pevačica je više puta govorila da svog prijatelja doživljava kao člana porodice.

Foto: Printscreen Youtube

Svetlanu Cecu Ražnatović za kumu su odabrale mnoge javne ličnosti, među kojima su njen koleginice Viki Miljković i Sanja Đorđević, kao i glumica Ljubinka Klarić. Njena ćerka Anastasija Ražnatović krstila je Lunu Đogani, ali njih dve godinama ne govore, i tu su stavile tačku na kumstvo.

Foto:Zoran Lončarević

Katarina Radivojević i Ana Stanić drugarice su sa fakulteta, čak su jedno vreme zajedno živele. One su dugogodišnje prijateljstvo krunisale kumstvom, koje posebno neguju.

Prijatelji duže od četiri decenije: Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Zoran Lončarević

Početkom 90-ih godina, dva najbolja nekadašnja prijatelja – menadžer Saša Dragić i Momčilo Bajagić Bajaga su se okumila. Svi poznavaoci dešavanja na javnoj sceni tvrdili su da je ovo kumstvo sklopljeno iz ineteresa, što se dokazalo kada su se posvađali zbog posla.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.