Poznati kao Vučićevi kritičari: Pet novih Tvitova o vlasti

Showbiz 06. jul. 202008:30 > 08:34
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S/Nemanja Jovanović/Zoran Lončarević/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vladajuća partija SNS, česta su tema Tviteraša i javnih ličnosti koje ih na ovoj društvenoj mreži u potpunosti, gotovo redovno, bez cenzure komentarišu.

Bilo da su u pitanju izbori, ili dnevna politička dešavanja koja u javnosti izazivaju oprečne komentare, muzičari, glumci i nekolicina novinara koji nisu „ucenjeni“ svojim ugovorima kritikuju predsednika Srbije, a ponekad se „omakne“ i neka uvreda, izazvana njegovim izjavama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

PROČITAJTE JOŠ

U nastavku ovog teksta donosimo listu nekoliko javnih ličnosti koje su bez ustezanja, otvoreno rekle šta misle o Aleksandru Vučiću.

Ivan Ivanović – Vučić je odgovoran za rastući broj novoobolelih od korone 

Voditelj kultne emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, jedan je od ljudi koji bez ustezanja, oštro i nedvosmisleno kritikuje SNS i njegove članove. Česta tema njegovim Tvitova jeste zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ali i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u jednom od svojih poslednjih Tvitova napisao da je „predsednik direktno odgovoran za rastući broj obolelih od koronavirusa“.

„Svi u iščekivanju njegovih mera. A zbog @avucic nam mere i trebaju. ON je odgovoran za ovu situaciju. Za laž da je bezbedno, da može derbi, tenis, izbori pre svega. Sada kada mu više ne trebate, sada idemo strogo. ON je glavni i ON je odgovoran. Zapamtite to dobro“, napisao je Ivanović.

Vlado Georgiev – Narod nema poverenja u vlast 

Muzičar Vlado Georgiev, tokom proteklih godina istakao se kao jedan od kritičara vlasti, ali i opozicije. Na njegovom Tviteru mogu se videti česti komentari, a ponekad i uvrede na račun aktuelnog predsednika. U jednom od novijih Tvitova, Georiev je napisao da domaća javnost nema poverenja u vladajuću elitu.

„Čitam neki zanimljiv tekst koji objašnjava kako su se i zašto mnoge azijske zemlje dobro sačuvale od covid-19. Ne zbog tehnologije niti religije, već zbog toga što su njihove vlasti i institucije STEKLE POVJERENJE GRAĐANA! Jeste li shvatili ovo konovi, kisići, vučići, brnabići?“, napisao je on.

Bojana Maljević – nakon izbora je „muka za sve“ 

Glumica i producentkinja Bojana Maljević takođe važi i za uticajnu tviterašicu koja se ne boji da javno kaže šta misli. U jednom od svojih nedavnih Tvitova, napisala je da će 2020. godina nakon izbora biti „velika muka za sve“.

„Nema velike pobede. Ni za Vučića i partnere na vlasti. Ni za opoziciju koja je izašla. Ni za opoziciju koja je bojkotovala. Ni za gradjane. Biće ovo muka, za sve. #Izbori2020“.

Nikola Kojo – Uzeli su nam zdravlje, slobodu, sadašnjost i budućnost 

Glumac Nikola Kojo, jedan od velikana srpskog glumišta, pored Tvitova, bio je i jedan od govornika na protestu „1 od 5 miliona“ u kome je otvoreno zahtevao ne samo promenu vlasti, već i promenu čitavog sistema. Njegov Tviter, međutim, izativa veliku pažnju domaće javnosti. On je nedavno, tokom protesta lupanjem u šerpe, koji se dogodio tokom vanrednog stanja ove godine, napisao da je vladajuća partija „sve oduzela građanima Srbije“.

„Nema više straha! Ne lupajte iza zavese. Izadjite i upalite lampu na telefonu,ili bilo kakvu! Neka ceo svet vidi da se ovaj namučeni narod probudio i da se oslobadja kriminalaca! Nemamo više šta da izgubimo! Uzeli su nam prošlost,sadašnjost, budućnost, zdravlje, slobodu! 20:05“.

Tatjana Vojtehovski – Mi smo taoci narcisodinog psihopate 

Voditeljka, autorka i novinarka Tatjana Vojtehovski, nedavno je na Tviteru napisala da smo mi građani Srbije, kako je rekla, taoci narcisoidnog psihopate.

„Mi smo taoci narcisoidnog psihopate. Ova vlast doslovno gazi preko leševa, samo da bi još malo ostala na vlasti. Mi smo potpuno ostavljeni samo sebi. Njihova vlada ne sme biti formirana. Ovo je zaista situacija ili – ili“, napisala je ona nakon nedavne vesti da u Beogradu imamo sve veći broj novoobolelih od koronavirusa.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.