Humanost im nije reklama: Poznati dobročinitelji iz senke

Showbiz 15. jul. 202018:04
Podeli:
Foto: Instagram/dragana_mirkovic, Nemanja Jovanović, Printscreen/YouTube/Sport Klub, N1

Javne ličnosti, pored učešća u humanitarnim dešavanjima, često i sami pomažu ugroženim ljudima, a da to sačuvaju samo za sebe i ne dozvole da to ode u javnost. Često imamo priliku da vidimo mračnu stranu srpske estrade koja se vezuje za brojne skandale, uvrede i pretnje, a retko dobijamo onu vedru i svetlu sliku o njoj.

Poznato je da pevači, glumci i fudbaleri prvi uskaču u pomoć kada su u pitanju besplatna pevanja na humanitarnim koncertima i gotovo se svi odazovu kada je u pitanju takva vrsta događaja. Međutim, malo je onih koji lično pomažu ugroženima i onima kojima je pomoć neophodna, pa i kad to učine, ne žele da se za to sazna.

Foto: Instagram/ dragana_mirkovic

PROČITAJTE JOŠ

Pevačica Dragana Mirković i njen suprug, biznismen Toni Bijelić, ne štede novac kada osete potrebu da nekome pomognu. Pored toga što su prema svojim zaposlenima i saradnicima maksimalno korektni, oni su više puta finansijski brojnim porodicama u Srbiji i regionu omogućili uslove za bolji život. Pored humanitarnih koncerata, Dragana je pre nekoliko godina u organizaciji osoba sa invaliditetom Potencijal, fonda Katarine Karađorđević, RTS i koorganizaciji akcije „Veliko srce“, pomogla osobama sa invadiliditetim, pa je prikupljeno čak dva miliona i 400.000 dinara.

Takođe, tokom prvog talasa koronavirusa ona se maksimalno angažvala da pomogne da se turisti iz Beča vrate svojim domovima u Srbiju.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Pevač Miroslav Ilić godinama podržava sve humanitare akcije. Učestvovao je i u okviru akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, čiji je prihod namenjen deci sa retkim genetskim oboljenjima. Slavuj iz Mrčajevaca umeo je da poklanja novac bez ičijeg znanja i namere da se sazna šta je i koliko doprineo.

Foto: Zoran Lončarević

Pevačica Svetlana Seka Aleksić uvek je prva kada je humanost u pitanju. Ona je davno osnovala svoju humanitarnu fondaciju, a pored toga, uvek javno apeluje kad je nekome potrebna pomoć.

Često je celokupne svoje honorare poklanjala siromašnim porodicama, a ujedno je bila i pokretač raznih dešavanja humanitarnog karaktera.

Foto:E-stock/Miloš Rafailović

Andrija Milošević kad god vidi da je nekom potrebna pomoć, on se snađe za broj žiro računa ugrožene osobe i uplati novac.

U više navrata je svoje predstave posvetio ljudima kojima su potrebni bolji uslovi za život, pa je sav prihod od prodaje karata prosleđivao njima. Takođe, pre sedam godina mesecima je u jednom restoranu održavao humanitarno veče poznatih za obolelu Anđelu Janković, a novac od zarade lokala davao je njenoj majci.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaler Miloš Krasić pomogao je oboleloj devojčici Anđeli Janković da pobedi bolest. Naime, kada je u medijima pročitao da se Andrija Milošević založio za dete, on je došao do broja telefona njenih roditelja i pitao koliko novca treba za lečenje.

Pored toga što joj je omogućio lečenje, on je devojčicu posetio u bolnici u Istanbulu i odneo joj gomilu igračaka i novac za hemoterapije.

Foto:EPA/JOERG CARSTENSEN

Pevač Željko Joksimović od početka svoje karijere voli da učestvuje u humanitarnim akcijama. Jednom prilikom je izjavio da su poznate ličnosti više prisutne u javnosti, te da treba da posluže kao primer ostalima i u tom smislu voli da se odazove svim takvim događajima.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović podržala je mnoge humanitarne akcije. Osim što je organizovala mnogo humanitarnih koncerata, ona je učestvovala i u akciji „Ledeni izazov“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za istraživanje teške bolesti ALS, pa je Ceca upravo donacijom i odgovorila na poziv koji su joj tada uputili Emina Jahović i Stevan Jovetić.

Ona je više puta uplaćivala novac ljudima kojima je pomoć potrebna, a da se za to ne zna.

Pored navedenih poznatih ličnosti, mnogi su se založili za ljude kojima je pomoć neophodna i pomažu im kad god su u prilici za tim. Za vreme poplava u Obrenovcu, cela estrada se digla na noge i doprinela materijalnom oporavku od ove nepogode.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar