Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages

Kada kažu da je estrada zverinjak - između ostalog se misli i na loše odnose, pogotoovo između pevačica.

Sukobi u svetu šou-biznisa datiraju oduvek, ali se čini kako u poslednjih 20 godina, sa promenom socijalnih okolnosti i trendovima u muzici, postaju sve češći.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je u medijima najsvežija informacija da je Andrej Lukas, sin Ace Lukasa, tužio pevačicu Teodoru Džehverović zbog toga što je iskoristila njegove deonice u pesmi „Tresi tresi“. Sukobi oko autorskih prava su česti, ali među pevačima su postojali mnogo veći sukobi koji su se završavali tužbama.

Jelenu Karleušu ne zobu džabe „malom od skandala“. I ptice na grani su upoznate da godinama ratuje sa Cecom Ražnatović. Ipak, o ovom ratu je počela da govori dvehiljaditih godina, dok nije skupila petlju.

Foto: Nova.rs

Sve je počelo, naravno, od devedesetih, kada je Jelena bila u razvitku karijere. Isticala je da joj je Ražnatovićeva idol, a teško joj je palo kada je folkerka za nju rekla da je ružna.

„Bilo je to pre petnaestak godina, kada smo Ceca Ražnatović i ja u jednom studiju pevale prateće vokale Dajani Tripunović. Kada smo završili i Ceca otišla, prišao mi je kompozitor Dragan Brajović Braja i rekao: ‘Vidi ovako. Ceca je rekla da vrlo lepo pevaš, ali da nikada nećeš postati poznata jer si mnogo ružna’. Tada sam znala da ću biti popularna. Pomislila sam – dokazaću da ću biti najveća zvezda“, izjavila je JK svojevremeno.

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA PHOTO / EPA FILES

Jelena je krajem devedesetih u jednom intervjuu izjavila kako su sve pevačice kurve, a da je ona vruhunska. Kako je posle rekla, nije htela nikoga da uvredi, nego je mislila u pozitivnom kontekstu. Cecin pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan oštro je ovo zamerio Jeleni, i prema njenim rečima, bio je nasilan prema voditelju Milovanu Iliću Minimaksu, navodno mu lupivši šamar.

Milovan Ilić Minimaks Foto: Printscreen YouTube/Snezana Babic Sneki

Karleuša je to objasnila u otvorenom pismu 2010. godine koje je uputila Ceci, u kojoj je spomenula i svog tadašnjeg dečka, Zorana Davidovića Ćandu, koji je bio ubijen od strane zemunskog klana.
„Onda su dosla ubijanja. Prvo Arkan, a onda Zoran. Ubijeni su na najstrašniji način. Jedan zato što je bio najopasniji kriminalac a drugi? E sad dolazimo do problema! Naravno, da bih se ja uprljala, za Zorana su pisali da je bio krimos, opasan, itd. Tim tvojim prijateljima novinarima nisi naravno došapnula da čovek NIJE IMAO POLICIJSKI DOSIJE“, rekla je, a posle je navodila i kako je Ceca bila blisko povezana sa ubicama premijera Zorana Đinđića, koji je likvidiran 2003. godine.

Foto: Nova.rs

Ceca i Jelena su se narednih godina viđale po sudovima po Cecinim tužbama, a jednom prilikom, Jelena je izjavila da je Ražnatovićeva toliko vikala u sudnici, da je morala da
Šta ste vi čuli – verovatno niste čuli iz mojih usta. Ja sam neko ko se kulturno ponaša, pogotovo pred sudom. Poštujem sud. Ne koristim takav, uličarski rečnik u sudnici. Koga ste vi čuli, ja ne znam, mene niste!“, rekla je Jelena tada, i uzvratila Ceci kontratužbom.

Jelena je poznata kao najveća tužibaba na estradi, pa je tako imala sukob sa mnogima, a javnost je pomno pratila njen odnos sa Darom Bubamarom i Gogom Sekulić.

Magazin za muškarce „Plejboj“ je 2004. godine napravio Gogi veliku štetu.

 

Gola žena koja je pozirala za „Plejboj“ bila je, kako se tada navodilo, Goga Sekulić, a naslovnica nosila je veliki naslov „Gola i opasna… Goga Sekulić bolja od Cece“.

„Ne, to nije ona. Ovo je neka dobra riba. Ovo sigurno nije Goga!“, bila je decidna Karleuša, a kada je Goga čula šta je izjavila Jelena, sa kojom je do tada bila u korektnim kolegijalnim odnosima, veoma se naljutila na nju i od tog trenutka su bile na ratnoj nozi, ali je sve prestalo 2018. godine, kada su se pojavile na koncertu Dare Bubamare.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Upravo Dara Bubamara imala je sukob sa Jelenom, koji datira od 2005. godine. Ipak, kulminacija je usledila nekoliko godina kasnije, kada je Jelena naprasno počela da Daru naziva pravim imenom Radojka. Jednu drugu su častile brojnim uvredama, a Dara je tužila Jelenu jer je protivzakonito uzela pesmu „Criminel“ koja je u vlasništvu firme njenog bivšeg muža. Karleuša i Bubamara su odlučile da zakopaju ratne sekire, pa su se pomirile neposredno pred Bubamarin koncert.

Ali, ne lezi vraže. Karleuši je zasmetalo kada se Dara slikala sa Cecom Ražnatović, tako da su sada ponovo u svađi.

„Ne bih uopšte razmišljala o Karleuši. Svako radi sebi, ne radi meni. Ja nisam ništa radila. Ja sam čista. A te priče, o tom pomaganju, to… Šta sam ja sve pomogla što ona i zna i što ne zna, pa nisam pričala o tome. Jer sam ja gospođetina i neću pričati ni ružne stvari ni lepe. Nek’ se to sad završi kako se završi, njen izbor i njena stvar. Sujeta je čudo!“, rekla je Dara nedavno.

Foto:E-Stock/Danijel Milutinović

Još jedno estradno prijateljstvo pretvorilo se u pravi pakao. Lepa Brena i Miroslav Ilić su sarađivali, ali je nastao golemi skandal kada je Brena počela da tvrdi da je Dervin Antonović. sin Mirjane Antonović, vanbračni sin folk pevača.

Kako su pisali mediji, Miroslav je odlučio da presavije tabak i tuži pevačicu.
„Miroslav se pre nekoliko dana video s prijateljem koji ga savetuju kako da postupa u ovoj situaciji. Bio je toliko ljut zbog napisa o njemu i Devinu da je rekao da će tužiti Brenu. On momku iz Amerike nije ni u papirima otac, a njegova majka Mirjana nikad nije tražila da se to utvrdi DNK analizom. On smatra da se pritisak na njega vrši da bi mu se narušio ugled i iznudio novac“, rekao je tada izvor blizak slavuju iz Mrčajevaca.

Inače, Brena se pojavljivala i kao svedok na suđenju Miroslava Ilića i Mirjane Antonović.

– Prema srpskom zakonu, Miroslav ne mora da radi DNK test, ali u tom slučaju se u obzir uzimaju priloženi dokazi i izjave svedoka. Da je Devin naš sin, posvedočiće Lepa Brena, Boba Živojinović i Saša Popović. Naša veza nije bila tajna, cela estrada je za to znala, kao i njegova supruga Gordana“, ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Sud je u junu 2022. godine doneo odluku da je Miroslav biološki otac Devina Antonovića, Mirjaninog sina, a Ilić je tvrdio da još uvek nije dobio presudu. Tim povodom se oglasila i Brena.“Jako sam srećna zbog presude. Tačnije, nije to pitanje sreće već moralne etike. Miroslav je bio sa mnom i Mirjanom dve godine na turneji, obišli smo ceo svet. Zabavljali su se i voleli tada i rezultat te ljubavi je Devin“, rekla je pevačica.

BONUS VIDEO: Najveće svađe u žiriju Zvezda Granda

Komentari

Svi komentari (0)