Foto: Ataimages, Nova.rs, E-Stock

Pre nekoliko dana je odjeknula vest da se hrvatska pevačica Severina fizički sukobila sa svojom rođenom sestrom, a ovaj događaj je samo jedan u nizu porodičnih svađa na estradnom nebu.

Splitska pevačica se poslednjim skandalom ponovo našla u žiži javnosti, a ovog puta razlog su nesuglasice u okviru porodice. Severina je zbog fizičkog sukoba sa rođenom sestrom Marijanom čak i uhapšena, a ubrzo su u medijima osvanule fotografije na kojima je pevačica vidno izgrebana.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dve su se potukle u stanu njihove majke u Splitu, a ubrzo nakon što je vest objavljena u gotovo svim hrvatskim i srpskim medijima, pojavile su se dve verzije dogašaja. Marijana tvrdi da je napadnuta od strane Severine, dok pevačica kaže da je bilo obrnuto.

„Izuzetno sam potresena ubilačkim nagonom porodičnog nasilja i ne želim komentarisati plaćene i sramne tekstove od PR tima dotične. Teško je porodici s nekim ko dugo vremena konzumira razne narkotike, a ne želi se podvrći psihološkoj podršci i lečenju. Prostituisati svoju ličnost medijski na štetu i obraz svoje porodice još je jedan devijantan psihološki put dotične“, rekla je Marijana za „Dnevnik Nove TV“.

„Nasrtati stalno na porodicu, učiteljice, socijalne radnice, bivše partnere… Nije to čista glava, a institucije već prethodna četiri meseca po mojoj uredno pisanoj prijavi i upozorenju ništa nisu preduzete. Zato je ovo sinoć bila posledica napada kroz nesagledavanje ovih posledica na moju raniju prijavu socijalnom centru Maksimir i upravnici Jasni Cesarec, MUP-u Maksimir i DORH-u“, ispričala je sestra poznate pevačice.

Foto: Privatna arhiva, Nino Strmotic/PIXSELL

„Ovo sada je posledica nemara. Zahvaljujem državnim ustanovama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, javnom tužitelju, DORH-u, što sam se branila od oštrog predmeta i zadobila ubodnu ranu od agresivne i mentalno upitne osobe. Ubosti člana porodice i ne pozvati hitnu pomoć je naum s kojim je došla da to obavi. Jadna je država kad dopušta da ovakve osobe javno djeluju“, zaključila je Marijana.

Da Severina i njena sestra nisu jedini primer porodičnih sukoba na estradi pokazuju i drugi, veoma medijski ispraćeni slučajevi.

Pevačica Milica Todorović je svojevremeno bila u svađi sa svojim zetom, koji joj je navodno ukrao 60.000 evra. Kako su tada pisali mediji, Milica se zbog loših odnosa sa njim posvađala i sa starijom sestrom Jovanom, za koju je veoma vezana. Komentarišući te navode prošle godine, Todorovićeva je istakla da je bila „izdana“.

„Mediji su naduvali tu priču, mada moram da priznam da koliko ima neistine, toliko ima i istine u svemu što se pisalo. Za mene je to baš komplikovana i bolna tema, jer čovek ne očekuje da ga neko blizak izda u bilo kom smislu. Međutim, ja na to gledam iz drugog ugla. Naime, putevi su nam svima različiti, svako od nas ima već kreiran svoj, tako da je sasvim normalno da se ljudi kroz život sudbinski spajaju i razdvajaju“, rekla je ona za „Story“.

Primer porodične svađe kojoj se ne vidi kraj jeste onaj koji se odnosi na braću Joksimović. Naime, o njihovom poljuljanom odnosu se često pisalo, ali su i pevač i glumac vešto uspevali da izbegnu konkretan odgovor.

Da li je zaista sa bratom Željkom imao većih razmirica i o kakvim svađama je reč Saša Joksimović je govorio prošle godine.

Foto: Arhiva, E-Stock/Časlav Vukojičić

„To bih zadržao samo za sebe. Posle ovoliko iskrenosti imam pravo na to. Moram da budem blizak sa svojim bratom, ali se ne družimo porodično.“

„Šta znači porodica? Da bi neko bio član vaše porodice, mora to da zasluži. Nas troje smo porodica. Neke prijatelje smatram svojom porodicom, a i moji su toliko mnogobrojni i složni, tako da je meni ta ljubav dovoljna“, poručila je Sašina supruga Nevena.

Sestre Aradinović, Edita i Indi, u više navrata su potvrdile glasine da nisu u dobrim odnosima. Edita je o starijoj sestri govorila u jednoj emisiji i tom prilikom potvrdila da nisu bliske.

Foto:Privatna arhiva/Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ja bih najviše na svetu volela da smo nas dve nerazdvojne i bliske, ali to prosto nije moguće jer smo potpuno različite, imamo potpuno suprotne poglede na svet i to je prosto tako, j*biga, ne može sve da bude idealno“, rekla je ona u emisiji „Amidži šou“.

Spekulisalo se da one nisu u dobrim odnosima od trenutka kada je Indi komentarisala navode o trudnoći svoje sestre. Ona je tada rekla da bi Edita trebalo da potvrdi da je u drugom stanju, a Edita je na ovo odgovorila da se Indi poigrava sa medijima.

Njihova svađa je u jednom trenutku dostigla tolike razmere da se Indi javno odrekla Edite.

„Zamolila bih svoju lažnu sestru Editu da ne postavlja moj spot na stori. Shvatam njenu potrebu da pohvali moj rad, ali njeno mišljenje mi i te kako nije bitno sada. Ona zna zašto to pišem. S obzirom da sam blokirana od njene strane na istoj mreži od 2017. godine bez objašnjenja, smatram da je podrška suvišna i lažna“, napisala je.

Iako je poznata informacija da Kristina i Aleksandra ne govore godinama unazad, a takođe i da Kristina ne razgovara ni sa ostatkom porodice, gotovo niko ne zna odakle je sve počelo i zašto sestre nisu u dobrim odnosima. Krajem 2014. godine, Kristina je objavila pismo na društvenim mrežama koje se ticalo Aleksandre i njenog partera Romana Goršeka, zbog kojeg se ostatak porodice naljutio na nju, jer nisu želeli da tajne izlaze u javnost.

Foto:Vladislav Mitić

Ona je u njemu navela da ju je Roman javno napao, a da njena sestra nije stala uz nju.

„To što je izrečeno od strane partnera moje rođene sestre bilo je skandalozno i neprijatno za čitanje. Prvi put me je javno pljuvao kada je Nina pevala pesmu ‘Čaroban’ na takmičenju za našeg predstavnika na Evrosongu, a pevala je i Aleksandra svoju numeru “Idemo dalje”. Neću ulaziti u sitne detalje, ali oni koji me znaju svesni su tuge i problema koji su već godinama vezani za moj odnos sa nekada najbližom sestrom na svetu“, napisala je Kristina tada.

Nakon pisma koje je izašlo, kasnije se oglasila i Aleksandra Kovač:

„Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Posle toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže“, istakla je Aleksandra tada.

BONUS VIDEO: Top 5 tuča na estradi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.