Penzija im nije opcija: Najstariji aktivni srpski glumci

Showbiz 13. jun. 202008:30
Podeli:
Foto: Vesna Lalić; Nemanja Jovanović; E-Stock_milos_rafailovic

Da gluma i umetnost ne znaju za godine, svojim primerima pokazuju neki od najstarijih srpskih glumaca koji su odavno prešli 80. godinu, ali i dalje su aktivni, kako na televiziji, tako i u pozorištu. Odigrali su bezbroj uloga, koje ni sami više ne mogu da prebroje, ali tu ne staju.

Najstariji među njima je Vlastimir Vlasta Velisavljević, koji će za mesec dana napuniti 94 godine. Međutim, Vlasta je i dalje aktivan i uskoro ćemo ga gledati u novoj seriji „Kralj“, gde će tumačiti lik vladike.

Kako je u nedavnom razgovoru za Nova.rs istakao, nikada se nije pokajao što nije otišao u penziju, niti će prestati da igra, sve dok bude mogao.

Vlasta Velisavljević Foto:Nemanja Jovanović

„Ne, taman posla. Da odem u penziju, to znači da se oprostim od pozorišta. Ne. Mislim da to nije u skladu sa celim mojim životom. Ja čuvam svoje godine, nosim ih u ruci lepo“, rekao nam je on.

Mira Banjac u novembru je napunila 90 godina, ali i dalje sa istim žarom igra kao što je to radila pre nekoliko decenija. Ona je više puta naglasila da je tajna dugovečnosti isključivo rad, te ne planira da stane. Prošle goine je igrala u serijama „Ujka novi horizoniti“ i „Biser Bojane“, a pre toga odigrala je stotine raznih uloga.

Mira Banjac
Mira Banjac, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Njena godinu dana mlađa koleginica Žiža Stojanović broji 89. godinu, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri odigrala je preko 120 pozorišnih uloga, a najzapaženije uloge na televiziji ostvarila je u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“ i druge. Iako poslednjih godina i nije angažovana u nekim projektima, 2017. godine zaigrala je u seriji „Mamurluci“.

Rada Đuričin maja ove godine napunila je 86 godina, a kroz sve ove godine njene karijere uvek je bila tiha, i povučena, ali kroz svoje uloge uvek je ostavljala utisak na svoju publiku. Ona je 2018. godine gledali smo je u seriji „Pet“, a nekoliko godina pre i u serijama poput „Miris kiša na Balkanu“, „Jesen stiže, Dunjo moja“, „Miris kiše na Balkanu“ i druge.

 

Branka Petrić rođena je davne 1937. godine, dok je svoju prvu ulogu odigrala 1960. Njena karijera traje više šest decenija, ai dan danas niže uloge. Poslednju ulogu imala je 2016. godine u seriji „Sinđelići“, a nije poznato da li će uskoro biti deo nekog novog projekta.

Nabolji Bekimov saradnik: Branka Petrić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sedamdesetdevetogodišnja Eva Ras iza sebe ima bezbroj odigranih uloga, od kojih su najznačajnije u seriji „Srećni ljudi“, „Bolji život“, kao i u filmovima „Sivi dom“, „Otac na službenom putu“i ostali.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ