Otkrivamo: Nepoznati detalji Evrovizije 2020

Showbiz 13. maj. 202020:00 > 19:28
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Iako je ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije u Roterdamu otkazano zbog pandemije koronavirusa, Evropska radiodifuzna unija odlučila je da 16. maja emituje specijalnu emisiju "Europe shine a light", koja će se, između ostalog, emitovati i na RTS-u. Izvor iz organizacionog tima srpskih predstavnika za Nova.rs otkrio je detalje šoua koji će biti prikazan ove subote u 21 čas.

Naime, šou će sa emitovanjem početi u 21 sat i predviđeno trajanje je oko dva sata. Voditelji programa, koji će biti emitovan iz Studija 21 u Hilversumu, biće nesuđeni prezenteri ovogodišnjeg Evrosonga – Edsilija Rombli, Šantal Janzen i Jan Smit, a u šouu će učestvovati svi nesuđeni učesnici ovogodišnjeg Evrosonga, koji će na početku programa otpevati pobedničku evrovizijsku pesmu iz 1997. godine „Love shine a light“, kao i virtuelni hor odabranih evrovizijskih fanova, koji će izvesti još jednu legendarnu pobedničku pesmu „What’s another year“ iz 1980. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Izvor  za Nova.rs iz organizacije srpskog tima potvrdio je da je grupa „Hurricane“, koju čine Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević, poslala trideset sekundi videa u kojem pevaju pomenutu numeru „Love shine a light“.

„Naše učesnice su snimile kratak video u trajanju od trideset sekundi. Pevale su deo pesme koji će verovatno biti izmontiran zajedno sa snimcima koje su, pretpostavljam, poslali i ostali učesnici sa takmičenja. Na taj način će svi zajedno izvesti numeru na Evroviziji“.

Naš izvor je takođe dodao da je ovogodišnja Evrovizija revijalna, što zapravo znači da neće biti glasanja, niti pobednika. Kako je dodatno potvrđeno, Ksenija, Sanja i Ivana snimile su i kratak video na kome rukama pokazuju oblik srca.

„Pored svega toga, traženo je i da im pošaljemo trideset sekundi nastupa sa Beovizije. Neki učesnici su verovatno slali i spotove umesto nastupa, ali mi smo se odlučili za nastup sa ovogodišnje Beovizije. Tako da smo izabrali refren koji će zajedno sa privatnim snimcima devojaka iz svakodnevnog života biti izmontiran u jedan veliki video. Ništa nam detaljno nije rečeno, videćemo kako će to biti u subotu, ali pretpostavljam da će nas tako predstaviti“, dodao je izvor za naš portal.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sve to, devojke iz grupe „Hurricane“ poslale su i kratku poruku svim evrovizijskim fanovima koji se, kao i ostatak sveta, suočavaju sa globalnom pandemijom koronavirusa.

„To su kratke poruke za fanove i publiku. Nešto simbolično kako bi se ova pandemijska kriza lakše prebrodila“, zaključio je izvor za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.