Foto: Nemanja Jovanović

Na juče održanoj sednici Regulatornog tela za elektronske medije zaključeno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uznemirio javnost nedavnim emitovanjem odsečenih glava na više od deset domaćih televizija, među kojima su i one s nacionalnom frekvencijom, rekla je za Nova.rs predsednica Saveta REM, Olivera Zekić. Takođe, nije bilo reči o izradi pravilnika kojim bi emitovanje rijalitija bilo ograničeno u terminu od 23 sata do 6 ujutru, niti će, kaže ona.

PROČITAJTE JOŠ

„Kod emitovanja odsečenih glava nema pokretanja postupka, jer smo većinom glasova doneli odluku da nije bilo nikakvog uznemiravanja javnosti. To je bio javni interes, za razliku od gospođe Judite Popović, koja je tvrdila suprotno i bila je jedina koja je iznela takvu vrstu mišljenja“, rekla je Zekić za Nova.rs, referišući se na prijavu koju je članica REM, Judita Popović, podnela prijavu zbog emitovanja odsečenih glava žrtava mafijaške bande Veljka Belivuka na više od deset televizija u udarnom terminu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pomenutoj sednici nije bilo ni reči o izradi pravilnika o ograničenju emitovanja rijalitija u periodu od 23 sata do 6 ujutru, a prema rečima Olivere Zekić – neće u dogledno vreme.

„Pravilnik o rijalitiju nije uopšte bio na dnevnom redu, niti će, iz prostog razloga što je prošle godine stavljena tačka na tu priču, i nema izrade pravilnika o rijalitiju. Ja nisam bila u REM-u kada je pokrenuta priča o tom pravilniku, ali ta odluka je sada stavljena ad akta. Ne verujem da ćemo uopšte u dogledno vreme pokretati to pitanje. Tako je odlučeno“, istakla je Zekić u razgovoru za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje šta će uraditi povodom pretnji osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića koje je izrekao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, Zekić kaže:

„Što se tiče Kristijana Golubovića, tok postupka je takav da će se o tome odlučivati nakon izveštaja službe i izjašnjenja Pinka. Na sledećoj sednici ćemo doneti odluku o tome da li ćemo i kakvu meru izreći.“

Slično je i sa slučajem prijedorskih logoraša, koji su REM-u podneli prijavu protiv televizije Happy nakon što su ih u emisiji „Dobro jutro Srbijo“, kako ističu, vređali voditelj Milomir Marić i Predrag Antonijević, reditelj filma „Dara iz Jasenovca“, iznoseći netačne tvrdnje da su logori bili otvorenog tipa.

„Pokrenut je postupak i po prijavi prijedorskih logoraša, pa ćemo kao i u slučaju Golubovića, posle izjašnjenja Happy televizije odlučivati da li i kakve ćemo mere preduzeti“, kaže Zekić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare