Tri meseca nakon Balaševićeve smrti Olja ima razlog za sreću

Podeli:
Olivera Balasevic
Olivera Balašević Foto:Screenshot/Youtube/RTV Santos Zrenjanin

Od smrti novosadskog kantautora, jednog od najomiljenijih s ovih prostora, prošlo je nešto manje od tri meseca. Njegov odlazak najteže je pao njegovoj deci - sinu Aleksi i ćerkama Jovani i Jeleni, ali i supruzi Oliveri, s kojom je proveo gotovo 40 godina.

Olivera Balašević nakon smrti svog supruga, legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, na neko vreme povukla iz javnosti, ali i sa društvenih mreža. To vreme je između ostalog iskoristila i za posao.

Na svom Instagram profilu sada je otkrila i šta je poslednjih nedelja u tišini stvarala. U videu, u kojem radosno priča i pleše, uz svoje stihove je najavila promociju svoje knjige „Planeta Dvorište“, koja će se 1. juna održati na Letnjoj pozornici Palić u Subotici.

PROČITAJTE JOŠ

„Srce mi često zakuca u ritmu one lopte na crepu šupe, i koliko god ova rečenica bila i lament nad onim čega više nema, i koga više nema, ostaje saznanje kako je nekim čardašima naprosto suđeno da postanu uspavanke. A onda nekoliko decenija kasnije i serenada pod jednim prozorom ovenčanim sa tri lale…“, napisala je pored objave reči koje je u videu i izgovorila.

Inače, Olivera je dva meseca nakon smrti svog supruga odlučila da donira 3,6 miliona dinara Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a primopredaja je bila ujedno i njeno prvo pojavljivanje u javnosti. Razlog zašto je odabrala upravo tu Akademiju objasnila je u objavi, napisavši:

„U danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam bar malo mirna, jer od troje dece, dvoje dece je odškolovala Akademija umetnosti u Novom Sadu!“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar