Koncert u Balaševićevu čast: Noć kad je Đole preplivao Dunav

Showbiz 11. maj. 202113:27 > 09:06
Podeli:
Poslednji pozdrav Đorđu Balaševiću: Koncert u čast panonskog mornara Novi Sad
Poslednji pozdrav Đorđu Balaševiću: Koncert u čast panonskog mornara Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Nova.rs vam donosi deo koncerta posvećenog Đorđu Balaševiću, koji nosi simboličan naziv "Noć kad je Đole preplivao Dunav".

Veliki Đorđe Balašević, kantautor, pesnik i panonski mornar, danas bi napunio 68 godina. Nažalost, to nije dočekao jer je preminuo 19. februara usled komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusa. Danima su se poštovaoci Balaševićevog lika i dela iz čitave bivše Jugoslavije u suzama opraštali od njega, a Novosađani su manifestacijom „Noć kad je Đole preplivao Dunav“ odali poslednju počast umetničkoj veličini kakav je njihov sugrađanin bio.

PROČITAJTE JOŠ

Kreativni tim na čelu s idejnim tvorcem Ivanom Brcan, saradnicima Vukašinom Tanurdžićem i Ivanom Miloradov i montažerom Bojanom Perkučinom Đakovim, potrudio se da ovaj koncert u Balaševićevu čast ostane zapisan, a portal Nova.rs vam prenosi deo koncerta u Balaševićevu čast.

Učesnici manifestacije „Noć kad je Đole prelivao Dunav“ bili su: Hor Opere SNP, saksofonista Nikola Macura, solistkinja Verica Pejić, novosadski dobošari, ribočuvari JVP „Vode Vojvodine“, dok su logističku podršku pružili Grad Novi Sad, JVP „Vode Vojvodine“, Inspekcijska služba grada NS, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Čistoća“, Policijska uprava NS, Hitna pomoć, Vatrogasna brigada NS i UGRIP.

Za audio-vizuelnu podršku zaslužna je ZOOM Media.

„Odlazi cirkus“, „Regrutska“, „Noć kad sam preplivao Dunav“, „Slovenska“, „Živeti slobodno“, samo su neke u moru pesama koje je potpisao i otpevao Balašević, a koje su građani tog 22. februara izveli u njegovu čast na Keju uz Dunav.

Lampioni na nebu, ruzmarin, poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca, hiljade građana koji sa suzama u očima i belim ružama u rukama pevaju Balaševićeve pesme dominantne su slike pomenutog koncerta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar