Najbolji Balaševićevi citati zbog kojih nam već nedostaje

Showbiz 11. maj. 202117:00
Podeli:
Đorđe Balašević Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Legendarni kantautor Đorđe Balašević danas bi proslavio svoj 68. rođendan. Preminuo je pre samo nekoliko meseci, tog hladnog 19. februara u bolnici u Novom Sadu. Vest da je napustio ovaj svet, rastužila je građane širom regiona. Zbog svojih čuvenih hitova, ali i neverovatnih citata, beskrajno nam nedostaje.

U nastavku teksta nalazi se sedam Balaševićevih najlepših citata po kojima ćemo ga, između ostalog, zauvek pamtiti.

„I ako još išta ima da se oprosti, eto i to ti noćas opraštam.“

“Ti bi mogla biti sasvim zadovoljna načinom na koji mi nedostaješ.”

“Bila je neko ko ne zna ostati. I nije ostala, nikada. A voleo sam je. I ona je mene volela. Svi su to znali, osim nas.”

“Čuvam je, sigurna je, a opet joj pružam mao slobode, a puno ljubavi i razumevanja. Znaš, jednog dana bih voleo da je moje dete zove mama.”

“Ja i dalje čekam tvoj poziv. Poruku. Izvinjenje. Nešto što će nas ponovo spojiti.”

“Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio.”

“Lomiš mi srce ko’ bagremov prut, onako usput.”

Njegovi obožavatelji širom regiona okupljali su se i pevali njegove pesme. U zagrebačkoj Ilici tada je gorelo mnoštvo sveća, a postavljen je i natipis „bećarac“ na ćirilici. Splićani su njegove pesme pevali na Peristilu, Riječani na Korzu, Puljani u Areni, a Novi Sad i Beograd nije mogao da sakrije svoje suze.

PROČITAJTE JOŠ

Pokopan je na Gradskom groblju u Novom Sadu nešto pre 13 časova u krugu najbliže porodice. Mnogi obožavatelji kasnije su se uputili na njegov grob i ostavljali poruke, cveće i sveće.

Od njega su se oprostile i njegove brojne kolege – muzičari i umetnici širom regiona, od Seke Sablić do Jelene Karleuše.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar