Obožavam mog dedu Petra: Francuskinja Barbara o Srbiji

Showbiz 24. maj. 202111:15
Podeli:
Foto: SOEREN STACHE / AFP / Profimedia

Barbara Pravi, predstavnica Francuske na ovogodišnjoj Evroviziji, otkrila je do sada nepoznate detalje o svom dedi Petru Pjeviću, po kome ima srpsko poreklo.

Barbara je ispričala da uz sebe stalno nosi jedan komad hartije. Na njemu njen deda Petar Pjević detaljno, preko cele stranice, pisano rukom, objašnjava poreklo porodičnog prezimena, „da se uvek seća šta joj je sudbina namenila“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ah, moj deda Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo deda. Mnogo mi znači“, rekla je Barbara Pravi u intervjuu za „Novosti“.

Na pitanje da li ju je naučio da peva nešto na srpskom, odgovorila je – naravno.

„Naravno! Upamtila sam pesmicu „Ringe ringe Raja, doš’o čika Paja“. Stalno sam je pevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi. On je iz Beograda, a u Francuskoj se, posle, rodio moj tata Mark. Mama je iz Irana. Tata je profesor etike, a mama inspektorka nacionalnog obrazovanja“, rekla je ona.

Kako kaže, ne govori srpski.

„Nažalost, ne. Osim reči dečje pesme koju me je naučio deda, znam još da kažem i „hvala“! Ali, volela bih da naučim“, rekla je ona.

U Srbiji je bila jednom.

„Samo jednom, kada sam imala 12 godina. Ne sećam se najbolje, davno je bilo. Išli smo kolima s juga Francuske i bila je to prava avantura. Ali, volela bih mnogo da ponovo odem. Nameravam da posetim Srbiju čim se otvore granice posle pandemije“, rekla je ona.

Barbara Pravi je, podsetimo, na ovogodišnjoj Evroviziji osvojila drugo mesto. Pobedila je Italija, a Srbija je takmičenje završila na 15. mestu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar