Foto: Pritnscreen/youtube

Jedna od šokantnih izjava Megan Markl u poznatom intervjuu s Oprom Vinfri bila je ona da sa za princa Harija udala čak tri dana pre venčanja i službene ceremonije koju je pratio celi svet, ali sada je u javnost procureo dokument koji jasno dokazuje da je to laž.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o njihovom venčanom listu, koji je britanski „The Mirror“ dobio iz Matične kancelarije. On potvrđuje da su se formalnosti održale 19. maja 2018. godine u dvorcu Vindsor. Službenik koji je sastavio dozvolu za venčanje Megan i Harija kaže da je vojvotkinja očito malo zbunjena oko braka jer je izjavila da su sklopili brak u njihovom dvorištu tri dana pre spomenutog datuma.

„Žao mi je, ali Megan je očito zbunjena i pogrešno informisana. Nisu se venčali tri dana ranije pred nadbiskupom od Kenterberija. Posebna dozvola koju sam pomagao sastaviti omogućila im je venčanje u kapeli Svetog Džordža u Vindsoru, koje se dogodilo 19. maja 2018. godine, koje je video ceo svet i koje je bilo službeno venčanje, koje je priznala engleska Crkva i zakon. Ja pretpostavljam da su ranije možda razmenili neke jednostavne zavete koje su sami napisali i rekli to pred nadbiskupom, ali bila je to verovatno obična proba“, izjavio je bivši službenik kancelarije Stiven Borton za „The Sun“.

Megan je zapanjila gledaoce kada je pred Oprom otkrila navodnu istinu o njihovom venčanju.

megan markl princ hari opra vinfri
Opra Vinfi razgovara sa Megan Markl i princom Harijem FOTO: Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

„Znate, mi smo se zapravo venčali tri dana pre našeg venčanja. To niko ne zna. Zavete koji stoje uokvireni u našoj sobi razmenili smo samo nas dvoje pred nadbiskupom od Kenterberija u našem dvorištu“, izjavila je Megan.

„Bilo je samo nas troje“, dodao je Hari i potvrdio Meganinu izjavu da su zamolili nadbiskupa da ih venča nasamo u njihovom domu, ali Borton je sada medijima potvrdio kako to zapravo nije moguće i objasnio zašto.

„Nisu se mogli venčati u Notingemu jer to mesto nije ovlašćeno za venčanja i nije bilo dovoljno prisutnih svedoka. Nije moguće da na venčanju bude samo troje ljudi, to nije valjana ceremonija. Mislim da je vojvotkinja zbunjena i da nekakva potvrda u obliku zaveta koja stoji na zidu nije službena potvrda o venčanju. Venčanje je održano u kapeli pod uslovima predviđenim Zakonom o kraljevskim brakovima iz 1772. godine. Da bi se mogli venčati, bila je sastavljena i posebna dozvola Kraljice kojom je ona sve odobrila, pa i mesto održavanja venčanja“, izjavio je.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)