Foto: Zoran Lončarević

Jedan od učesnika nedavnog "Adrija tura", koji se održavao u Beogradu, bugarski teniser Grigor Dimitrov objavio je u nedelju da je zaražen koronavirusom. On je po dolasku iz Srbije u Monako uradio test koji je bio pozitivan i obavestio sve koji su bili sa njim u kontaktu da se testiraju. Nakon njega, potvrđeno je i da su teniser Novak Đoković, organizator turnira, i njegova supruga, Jelena Đoković, pozitivni na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ

Na pomenutom događaju, na samom otvaranju, odigrala se revijalna fudbalska utakmica humanitarnog karaktera između ekipa Art Football Serbia, koju čine srpski umetnici, među kojima ima glumaca, muzičara i tenisera. Među njima su, između ostalih bili Andrija Kuzmanović, Viktor Savić, Gagi Jovanović, Bojan Vasković, Aleksandar Radojičić i Igor Lazić Nigor.

S obzirom na to da su bili u kontaktu sa zaraženima, pozvali smo neke od članova umetničke reprezentacije sa pitanjem da li će se testirati na virus COVID-19.

Muzičar Igor Lazić Niggor rekao je za Nova.rs da smatra da nije pozitivan na virus, jer nije potvrđeno gde su se teniseri zarazili, te da ne mora da znači da je i on potencijalno zaražen.

Foto: Zoran Lončarević

„Pitanje je gde su se oni zarazili. Bio sam na fudbalskoj utakmici, ali nisam posle prisustvovao teniskom turniru. Mislim da je prevelika psihološka hajka dignuta oko toga. Bolje bi bilo da se pita ko je dozvolio uopšte masovna okupljanja – turnire, fudbalske utakmice, derbi i slučno. Sad hoće da uvode mere, a za vreme izbora niko nije pitao ništa. Sve je moglo. Sad odjednom problem, korona i testiranje – budalaštine“, rekao je reper.

Glumac Aleksandar Radojičić nije želeo da komentariše ovu situaciju, niti da kaže da li će se testirati, iako je potencijalno zaražen, zbog kontakta sa teniserima.

Aleksandar Radojičić Foto: Promo/Damir Ibišbegović

„Nemam komentar. To su prosto moje privatne stvari“, kratko je izjavio glumac.

S druge strane, glumci Andrija Kuzmanović i Viktor Savić nisu odgovarali na naše poruke i pozive, kao ni muzičar Bane Lalić, frontmen benda MVP.

Podsetimo, Dimitrov se po povratku u Monako oglasio upozorivši one koji su bili s njim u kontaktu da se testiraju na koronavirus.

Grigor Dimitrov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Želim da obavestim svoje navijače i prijatelje da sam po povratku u Monako testiran pozitivno na koronavirus. Svi koji su bili sa mnom u kontaktu prethodnih dana, trebalo bi da se testiraju i preduzmu sve potrebne mere. Žao mi je zbog štete koju sam možda naneo. Sada sam kod kuće i oporavljam se. Hvala na podršci, molim vas ostanite bezbedni i zdravi“, napisao je teniser.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera”, naveo je Đoković.

Novak Đoković, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Juče je i teniser Viktor Troicki saopštio da su on i njegova supruga Aleksandra takođe pozitivni na COVID-19.

Foto: Instagram/aleksandratroicki

Glumac Miloš Biković je 14. juna bio u noćnom provodu sa Novakom i Jelenom Đoković, što je i objavljeno na društvenim mrežama, a za Nova.rs je izjavio da se testirao i da čeka rezultate.

Miloš Biković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)