Slavica Eklston i Berni Eklston Foto: EPA/JENS BURTTNER

Ljubavna priča bivših supružnika Slavice Eklston (64) i Bernija Eklstona (91) ne prestaje da intrigira javnost iako je od njihovog razvoda prošlo 13 godina.

Ćerka Jove Radića i Ljubice Mailć, srpskog porekla, koja je odrasla u Rijeci, upoznala je milijardera Bernija Eklstona na trci Formule 1981. godine u Monzi. Organizatori ovog sportskog događaja angažovali su ju da reklamira poznatu sportsku odeću.

PROČITAJTE JOŠ

Smetali su joj tada uslovi rada – tačnije visoke temperature – pa je žalila što je uopšte prihvatila ovu poslovnu ponudu. Nije ni slutila da ju je baš tada uočio jedan od čelnih ljudi događaja Berni Eklston, u to vreme vlasnik tima „Brabham“.

„Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je video, pozvao me je u svoj Moto-hotel. Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me je na piće, ali nismo mogli previše da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski jezik. Ostavila sam mu broj telefona, ali onaj pogrešan. Morao je da okrena pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana uspeo je da me pronađe“, ispričala je Slavica u jednom intervjuu devedesetih.

Slavica je 1985. postala gospođa Eklston, prezime je zadržala i nakon razvoda koji je usledio 2009. godine. Prvi su za krah braka saznali britanski mediji saznavši da se ona iselila iz zajedničkog doma vrednog 10 miliona funti.

Slavica i Berni Eklston sa ćerkom Tamarom Foto:

Milijarder čije se bogatstvo danas procenjuje na tri milijarde dolara, demantovao je te natpise, ali razvod nije mogao da spreči.

On je, navodno, i nakon razvoda bio zaljubljen u nju. Ona ga je ostavila jer joj je bio dosadan.

„Šta imam od njega? Dolazi sa posla posle osam, večera i ode da spava. Čak i ako je na odmoru, ne može dva minuta da sedi na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima“, otkrila je ona u jednom intervjuu posle razvoda.

Foto: Ian McIlgorm / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brakorazvodna parnica je prema pojedinim izvorima trajala 58 sekundi, a prema medijima, Slavica je nakon toga dobila 1.2 milijarde dolara na koliko se i dalje procenjuje njena imovina. Pojedini mediji su pisali i da je ona zapravo morala da isplati supruga.

Berni je 2012. oženio Fabijanu Flosi (46) sa kojom ima sina. I njegova treća supruga je poput Slavice i mlađa i viša od njega. Slavica je od njega, inače, viša trideset centimetara.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)