Milena Radulović: Javljaju mi se žrtve nasilja iz Rusije

Showbiz 20. apr. 202111:08
Podeli:
Milena Radulovic
Milena Radulović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Glumica Milena Radulović, izjavila je da joj se, nakon njene sopstvene ispovesti o seksualnom zlostavljanju i silovanju koje je, kako kaže, doživela od Miroslava Mike Aleksića, sada javljaju starije koleginice iz Rusije koje su pokrenule postupke protiv svojih zlostavljača.

„Neverovatan broj žena mi se javio. Čak iz Rusije, kada je moj intervju tamo izašao. Pritom, interesantna stvar, pošto ja tamo nisam ni blizu toliko popularna, javile su mi se tri žene iz mog bliskog okruženja sa takvim pričama. Dve su prijateljice, koje imaju istog zlostavljača, a treća je potpuno odvojena priča. Pritom, ne mlade. Razgovarale smo o tome. One su mene kontaktirale i ispričale mi svoju priču ne bi li im ja rekla kako se u taj slučaj kreće. One su pokušale nekoliko puta i nekoliko puta su vraćene, od strane svojih advokata. Ja sam im rekla da ipak moraju prvo preko institucija da reaguju, one su sad krenule“, rekla je Milena Radulović za „K1“.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada mi se sve to dešavalo, ja sam mislila da sam jedina osoba na svetu koja prolazi kroz takvu stvar. Jer nikada ništa slično nisam čula ni u jednom razgovoru. Kada sam počela da pričam, tada sam shvatila da nisam jedina“, dodala je ona.

„Bila sam vrlo odlučna da se to reši. Htela sam imenom i prezimenom da stanem iza svoje izjave. Nisam htela da budem M.R. . Kada kažem dugo se ćutalo, mislim na to da deca ćute jer misle da im niko neće pomoći“, objasnila je mlada glumica.

Milena Radulović smatra da njeno javno pojavljivanje i reči treba da osveste sve žrtve nasilja, a poslala je i poruku ljudima kojima se žrtva obraća, te objasnila na koji način da „čuju“, to jest da reaguju, kada im neko ispriča svoju priču.

„To što sam ja javna ličnost služi samo za to da se ovo čuje. Moj život se dosta promenio u poslednja 2, 3 meseca. Ali ono što je bitno da ljudi shvate, nakon svih ovih kampanja i reči, ako nije priča lančana, pa mora da se zaustavi, nego je na jednom nivou, neka ta „Nisi sama“ kampanja, posluži za to da kada se te neke žene otvore nekome bliskom, da se oni edukuje i shvate kako da ih čuju. Ako se nije dogodilo, da mi spremimo ljude da shvate u sekundi šta kreće da se dešava i da u sekundi odreaguju i pobegnu iz kandži manipulacije koje zlostavljanje podrazumeva“, rekla je ona za pomenuti mediji i dodala:

„Zato što je uvek od strane bliske osobe i uvek ti je teško da poveruješ da je to baš to. Ako žrtve nisu spremne na suđenje, ako se povere nekome, taj neko treba da ih čuje na pravi način. Da ih zagrli i da im kažu ono što je svakoj žrtvi nasilja bitno. Da počnu sa rečenicom „Ali, nisi ti kriva“, e onda možemo sve drugo da čujemo posle toga.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar