Podeli
Milan Marić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznato je da glumci često moraju da se transfromišu zbog uloga koje dobijaju, a takav je slučaj bio i sa mladim glumcem Milanom Marićem, koji je za potrebe uloga drastično promenio broj kilograma, o čemu je govorio za Nova.rs.

Kako je u razgovoru za naš portal ispričao, za ulogu Tome Zdravkovića u istoimenom filmu morao je da smrša dvadeset kilograma, i to nije prvi put da je zbog uloge menjao kilažu.

Koliko vremena vam je trebalo da smršate preko 20 kilograma?

“Gubio sam kilažu postepeno, da bih sačuvao zdravlje. Prvih petnaestak kilograma sam skinuo tokom godinu i nešto dana. Pred leto sam, zbog pripreme za ulogu Tome Zdravkovića, smršao dodatnih 7 kilograma.”

PROČITAJTE JOŠ

Koliko ste zbog toga morali da promenite stil života?

“Veći izazov mi je bilo gojenje za ulogu Dovlatova, koje je podrazumevalo svakodnevne treninge snage i pet do šest obroka dnevno. Takav stil života, posvećen bildovanju mišića, merenju i podizanju telesne mase je baš daleko od mog prirodnog stanja.”

Jeste li samo promenili režim ishrane, ili ste morali i da idete u teretanu? 

“I za dobijanje i za gubljenje kilograma sam kombinovao fizičke aktivnosti i režim ishrane. Jedno bez drugog ne ide i nije zdravo.”

Za one koji bi želeli da skinu višak kilograma, koji je vaš plan ishrane?

“Jedem raznovrsno, imam više manjih obroka dnevno, uzdržavam se od testa, gaziranih i zaslađenih napitaka, alkohola i kasnih obroka. Ne dozvoljavam sebi da preteram, već na odstupanje od kilogram-dva od ciljane kilaže, korigujem količine hrane koje unosiim.”

Koja je najveća tranformacija koju ste “pretrpeli” zbog uloge?

“Mislim da je uloga Tome Zdravkovića moja najveća transformacija do sada. Igram osobu specifičnog držanja tela, izraza lica, gestikulacije. A onda, unutar tog lika, transformišem se kako se i on menjao, jer ga igram u širokom vremenskom rasponu, od njegovog dečaštva do smrti u petoj deceniji života.”

Na šta nikad ne biste pristali zarad uloge?

“Nemam odgovor na ovo pitanje. Zaista ne mogu da smislim nijedan zahtev koji bih odbio, ukoliko ima umetničko opravdanje.”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar