Šta nas je Milan Marić naučio o mentalnom zdravlju

Showbiz 10. dec. 202010:53 > 10:56
Podeli:
Milan Marić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Popularni glumac Milan Marić, jedan od šampiona mentalnog zdravlja u Srbiji koji je tokom proteklog perioda bio vrlo aktivan i iskren u vezi sa psihoterapijom i odlaskom kod psihoterapeuta, nedavno je objavio tvit u kojem nas je usputno podsetio da je u redu da se u ovakvim okolnostima - prouzrokovanim neizvesnošču zbog pandemije koronavirusa - osećamo tenzično i napeto.

„Ništa, samo da vas podsetim da će se ovo završiti i da je potpuno ok da se osećate manje/više tenzično. Nemojte sebi nabijati dodatnu tenziju zbog toga, predugo živimo sa neizvesnošću i ta neizvesnost ima svoje nuspojave“, napisao je on na Tviteru.

Potom je podelio „mali trik“ koji vam može pomoći u kontrolisanju anksioznosti.

„Ima jedan mali trik koji može da pomogne ukoliko se osećate anksiozno, ranjivo, nervozno, itd, itd.. Izadjite na svež vazduh i dišite tehnikom nos/usta, napravite ravnomerne udisaje/izdisaje i ponovite 10ak puta. I naravno, pričajte kada vam je teško. Slobodno, nije sramota“, dodao je on.

Za kraj, objavio je i „keep calm“ video.

Marič je ranije, u intervjuu za Nova.rs, pričao o psihoterapiji te istakao da mu je pomogla da lakše podnese pritiske.

„Psihoterapija je korisna svim nivoima života. Konkretno podiže životni standard u celom ovom globalnom haosu u kome živimo. S ovom pandemijom smo shvatili da smo vrlo fragilni, iako smo mislili da smo kao ljudi predominantna vrsta na ovoj planeti, a suštinski, jedan virus može da nas zaustavi i obustavi sve naše redovne aktivnosti. To su sve pritisci. Da ne pričamo o pritiscima koji nam stvara sadržaj sa društvenih mreža i televizija, odakle se šalje poruka kako moraš da budeš uspešan i u vrhu. U celom tom pritisku vremena i najintimnijeg okruženja, pa do onih očekivanja koja postavljamo sami sebi, mislim da psihoterapija jako pomaže da se sve to posloži sa brzino i neizvesnošću u kojoj živimo“, rekao je on u razgovoru za naš portal.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar