Foto:Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Za snimanje druge sezone hvaljene i napete HBO-ove serije "Nasleđe" (Succession) ekipa projekta prošle godine odabrala je Hrvatsku, a da je odluka bila prava, govori podatak da je dizajnerka seta Ana Buljan za svoj rad nomininovana za najprestižniju svetsku televizijsku nagradu "Emmy".

PROČITAJTE JOŠ

Uz Anu Buljan u istoj kategoriji nominovan je i čitav njen tim, koji je doprineo u kreiranju scenografije ove satirične serije s neobičnim porodičnim zapletima i raspletima.

Inače, u obrazloženju za nominaciju stoji kako je Buljan s timom zaslužila nominaciju za desetu, poslednju epizodu druge sezone serije nazvanu „This Is Not For Tears“, koja je emitovana u oktobru prošle godine, a set je dizajnirala i za epizodu „DC“. Serija se snimala prošle godine u julu, a neke od lokacija su bile u okolini Cavtata i na Korčuli.

Pre nego što je dala svoj doprinos na seriji „Nasleđe“, Ana Buljan bila je deo umetničkog i dizajnerskog dela ekipe „Zagrebačkih priča“, HBO-ove serije „Ubi me dosada“, filma „Odmetnici“, takođe snimanog u Hrvatskoj, „Goltzius and the Pelican Company“ i brojnih drugih.

Trenutno boravi na Kubi gde se školuje u međunarodnoj školi za film i televiziju „Escuela Internacional de Cine y Television EICTV“ u gradu San Antonio de los Banjos.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar