Foto: Printscreen/YouTube/HBO

Serija "Nadzirači" (Watchmen) vodi ove godine sa 26 nominacija za televizijske Emi nagrade. Distopijska superherojska drama u produkciji televizije HBO, bazirana na stripu, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa, prenosi AP.

Komedija „Čudesna gospođa Mejzel“ u produkciji Amazona je sa 20 nominacija druga među serijama, a sledi Netfliksov triler „Ozark“ sa 18 nominacija.

Isto toliko dobila je i crna komedija „Naslednici“ (Succession), a sledi serija „Mandalorijan“, posvećena svetu Ratova zvezda.

„Ove godine svedočimo jednoj od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promenu“, rekao je Frenk Šerma, predsednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku virtuelne prezentacije nominacija.

PROČITAJTE JOŠ

Za najbolje dramske serije nominovane su „Bolje zovi Sola“, „Kruna“, „Ubiti Iv“, „Sluškinjina priča“, „Mandalorijan“, „Ozark“, „Čudnije stvari“ i „Naslednici“.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za „Jutarnji šou“, Olivija Kolman za „Krunu“, Džodi Komer i Sandra O za „Ubiti Iv“, Lora Lini za „Ozark“, Zendaja za „Euforija“.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su su Džejson Bejtman za „Ozark“, Sterling Braun za „Ovo smo mi“, Bili Porter za „Poza“, Džeremi Strong i Brajan Koks za „Naslednici“, Stiv Karel za „Jutarnji šou“.

Ceremonija dodele Emi nagrada uz domaćina Džimija Kimela prenosiće BBC 20. septembra.

U ovom, 27. izdanju Emi nagrada, gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord, navodi AP.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar