Lejdi Gaga
Lejdi Gaga Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Za razliku od prvobitnih predikcija Gremi nagrada 2021. godine, stvari se nisu mnogo promenile. Glavni kandidati za album godine su i dalje isti artisti koji su u prethodnom periodu objavili hit izdanja.

S obzirom na to da su pop pevačica Dua Lipa, reper i producent Post Malon i pop pevač Hari Stajls pre par meseci objavili svoje nove, uspešne i  dugoočekivane albume, inostrani muzički kritičari predviđaju im dobar nastavak godine i još bolji početak naredne godine – kada bi mogli da budu nominovani u neke od glavnih kategorija na dodelama Grammy nagrada 2021.

PROČITAJTE JOŠ

Posmatrajući veliku četvorku – odnosno, četiri glavne kategorije – album godine, pesmu godine, novog najboljeg umetnika godine i ostvarenje godine: muzički kritičarinavode da bi u nekim od ovih kategorija mogli da pobede upravo gore navedeni umetnici.

Listi su se međutim pridružili i Tejlor Svift sa nedavno objavljenim albumom „Folklore“, ali i Lejdi Gaga, sa svojim uspešnim albumom „Chromatica“.

Grammy nominacije za 2021. godinu odnose se na vremenski period od 1. sepembra 2019. godine, do 31. avgusta 2020. godine – svi albumi i singlovi izdati posle predviđenog roka biće uzeti u obzir tek naredne godine, odnosno 2022. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar