Marijana Mićić Foto: Zoran Lončarević

Glumica i voditeljka Marijana Mićić gostovala je preksinoć u jednoj emisiji, gde je govorila o slučajevima silovanja glumica koji potresaju Srbiju i svojom izjavom je izazvala osudu u javnosti, posebno na društvenoj mreži Tviter. Zbog brojnih osuda, ona je napisala otvoreno pismo, u kojem se pravda za svoje izgovorene reči.

„Imam veliku potrebu da se oglasim sada i nikada više povodom moje sporne izjave. Puni mržnje i agresije zarad ‘trenda’, senzacije i lajkova izvrću se moje reči i menja ceo kontekst onoga što sam rekla“, započela je Marijana svoje pravdanje:

PROČITAJTE JOŠ

„Zbog te rečenice svaka moja sledeća reč je dobila drugačije i netačno značenje.

1. ‘Da li ti ja ličim na nekoga ko je nekada mogao da bude zlostavljan i silovan?’. Rečenica koja je isključivo bila šala na račun mene, mog karaktera i temperamenta. Nikada na račun bilo koje žrtve. I da, žao mi je ako sam tom izjavom bilo koga povredila. I odmah zatim nastavila Osuđujem svaki vid nasilja i svaku vrstu agresije, verbalnu, fizičku kako god. Ako neka devojka, žena izađe i kaže ja sigurno neću reći ona laže.

2. ‘Naš glumački posao jako je pipav, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li je uloga, da li je gluma’. Ako nije dovoljno jasno, kada imamo partnera na sceni, setu, gde god, ne znam da li bi malo da nas ‘pipne’ zato što uloga to zahteva ili bi ipak malo da nas pipne privatno. Da, malo nam je profesija takva!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

3. ‘I kažu odmah. Ne kao teramo ih da kazu odmah, nego dobro je pričati upravo zato da bi devojčice koje to gledaju kod kuće…’. Neko je nastavio : ‘Bile hrabre, prepoznaju šta je nasilje, zato je dobro pričati o tome’, napisala je glumica i voditeljka.

Ona je istakla da je nikada nije širila nasilje i mržnju.

Marijana Mićić Foto: Zoran Lončarević

„Citirala sam sve. Odslušala pet puta razgovor u celosti i razmišljam da li da se izvinim ako sam bilo koga povredila ili da vam opet kazžem ‘Sram vas bilo sve vas koji ste jedva dočekali pogrešno slovo ili nedovršenu rečenicu pa da me razapnete’. Nikada nisam širila nasilje i mrznju. Ako mislim nešto lepo, javno kažem, ako ne mislim prećutim. Na ovu temu ipak nisam ćutala, još u januaru, među prvima sam se javno oglasila, osudila nasilje i podržala devojke. Mišljenje i stav se nisu promenili do dana današnjeg. Mogu da se izvinim svakoj ženi ako se loše osetila zbog nečega što sam rekla, ali svako ko me poznaje zna koliko ne trpim nasilje, koliko ne trpim nepravdu, da sam spremna da isteram pravdu makar me to skupo koštalo i da sam uvek, ali uvek na strani slabijih, a to su žene. Da je moj stav da napadam žrtve i branim nasilnike razumela bih ovakve reakcije, ali moraću da vas razočaram, nije“, objavila je Mićićeva na svom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

Mićić se inače ovim pvoodom oglasila i juče na Tviteru, gde je napisala.

„Evo skupile se moralne gromade da komentarišu moje reči od sinoć. Nemojte izvlačiti reči iz konteksta,nemojte šaljiv ton pretvarati u ozbiljan odgovor. Sram vas bilo. Malo vam je senzacionalizma, pa biste još?! Ja mogu da ličim samo na nekoga ko je među prvima javno osudio svako, ali svako nasilje i podržao devojke na svim mrežama i svim televizijama, dok ste vi smišljali sta ćete pametno ovde da napišete. Zato tišina“.

Podsetimo, sve je počelo nakon njene izjave u emisiji „Amidži šou“, gde je između ostalog izjavila „da bi žrtve morale na vreme da prijave silovanje“, što su mnogi na društvenim mrežama shvatili kao osudu glumica koje su godinama ćutale o zlostavljanju koje su proživele.

Međutim, nije samo ova rečenica bila sporna.

„Nisam nigde pročitala da su bile vezane, prebijane i silovane“, rekla je Marijana, na šta je reagovao reper Relja Popović, koji je takođe bio u emisiji rekavši „da ne mora da bude vezana i prebijena“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)