Foto: Zoran Lončarević

Glumica Marijana Mićić gostovala je sinoć u jednoj emisiji, gde je govorila o slučajevima silovanja glumica koji potresaju Srbiju i svojom izjavom je izazvala osudu u javnosti, posebno na društvenoj mreži Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ranije, u slučaju Miroslava Aleksića i Milene Radulović osudila svaki vid nasilja, pa i sada ponovila da mora da se govori o tome javno, razbesnela je gledaoce jer je napomenula „da bi žrtve morale na vreme da prijave silovanje“, što su mnogi na društvenim mrežama shvatili kao osudu glumica koje su godinama ćutale o zlostavljanju koje su proživele.

Međutim, nije samo ova rečenica bila sporna.

„Nisam nigde pročitala da su bile vezane, prebijane i silovane“, rekla je Marijana, na šta je reagovao reper Relja Popović, koji je takođe bio u emisiji rekavši „da ne mora da bude vezana i prebijena“.

Nakon emisije se usijao Tviter. Korisnici ove društvene mreže su zamerili Marijanino pitanje „da li ja vama ličim na nekoga ko bi mogao da bude zlostavljan“, ali i to da nijedna od glumica „nije bila vezana i pretučena“ dok su im se dešavale strašne stvari.

Jedan od korisnika Tvitera je podelio isečak iz pomenute emisije, gde glumica izgovara sporne reči, postavivši joj pitanja:

„Marijana Mićić o aktuelnoj temi silovanje. Imao bih baš dosta pitanja povodom ove izjave, za početak:
1. Kako to IZGLEDA neko ko može da bude zlostavljan?
2. Otkad je silovanja samo kad te neko prebije, veže i siluje?
3. Kako te nije sramota?“

Ona se ovim povodom oglasila na Tviteru:

„Evo skupile se moralne gromade da komentarišu moje reči od sinoć. Nemojte izvlačiti reči iz konteksta,nemojte šaljiv ton pretvarati u ozbiljan odgovor. Sram vas bilo. Malo vam je senzacionalizma, pa biste još?! Ja mogu da ličim samo na nekoga ko je među prvima javno osudio svako, ali svako nasilje i podržao devojke na svim mrežama i svim televizijama, dok ste vi smišljali sta ćete pametno ovde da napišete. Zato tišina“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare