Loza Karađorđevića: Ko će koga igrati u „Kralju“

Showbiz 18. jun. 202009:00
Podeli:
Slađana Đermanović

Pre skoro mesec dana počelo je snimanje serije "Kralj" na Belom Dvoru, koju režira čuveni Zdravko Šotra, a po motivima romana Vuka Draškovića "Aleksandar od Jugoslavije". Serija prati život kralja Aleksandra Karađorđevića, od njegovog dolaska na presto (1921) do atentata u Marselju (1934).

Među glavnim ulogama, ali i članovima kraljevske porodice naći će se Ljubomir Bulajić, kao kralj Aleksandar Karađorđević, Dejan Lutkić kao princ Đorđe, Srđan Timarov kao knez Pavle Karađorđević,  Dragoslav Ilić Ilke kao kralj Petar Karađorđević , Nataša Ninković  kao kraljica Jelena, Tamara Aleksić kao kraljica Marija iVaja Dujović, kao Jelisaveta rumuska princeza – sestra kraljice Marije.

PROČITAJTE JOŠ

Grafički prikaz, odnosno porodično stablo porodice Karađorđević možete videti na fotografijama iznad.

Prva fotografija prikazuje prave istorijske ličnosti i njihova porodična stabla. Druga fotografija, s druge strane, umesto određenih istorijskih ličnosti ima gore navedene glumce koji će ove likove tumačiti u seriji „Kralj“.

Već smo pisali i da će Branislav Lečić igrati Nikolu Pašića, a Sergej Trifunović Stjepana Radića. A Šević nam otkriva još neka imena sa kasting-liste (koja nije konačna): – Nikola Kojo igra Ivana Meštrovića, Dejan Lutkić princa Đorđa Karađorđevića, Dragoslav Ilić kralja Petra, Andrija Kuzmanović generala Živkovića, Tanasije Uzunović vojvodu Mišića, Danica Maksimović rumunsku kraljicu Mariju (Aleksandrovu taštu) – oni međutim, nisu prikazani na fotografijama.

PROČITAJTE JOŠ

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, ekranizacija je romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića i radi se u produkciji “United Media” a biće emitovana na kanalu Nova S.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.