Ko kaže da kultura nije seksi: Stevan Filipović nije samo pametan, već i zgodan

Showbiz 18. nov. 202112:47 > 15:45
Podeli:
Foto: Twitter/Stevan Filipovic

I pored toga što uveliko snima nastavak filma Pored mene, prigodno naslovljen Pored tebe, a zatim priprema i sledeći naslov iz istog serijala zasad pod radnim naslovom Pored nas, Stevan Filipović, filmski režiser i montažer, nikako ne žmuri pred onim što nam se događa u javnom diskursu, i vrlo aktivno učestvuje u društvenom životu - a pored smelih komentara i javnih kritika, redovno ide u teretanu i svoje pratioce na društvenim mrežama neretko oduševljava napucanim bicepsom i zategnutim stomakom.

Stevan Filipović danas je dao dva politička intervju – Jedan koji je objavljen u nedeljniku NIN i drugi koji je objavljen u nedeljniku Vreme.

PROČITAJTE JOŠ

Filipović, pored umetnosti i svojih rediteljskih ostvarenja, vrlo kritički komentariše državnu zaštititu murala osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, kritikuje i same predstavnike vlasti, pravi paralelu između društva danas i devedesetih godina, a ima svoj komentar i na aktuelnosti iz sveta muzike, filma i televizije.

„Moramo da razumemo šta je za klince mainstream, a mainstream su Južni vetar, Pink, dakle kurve, kokain, brza kola, kriminal i robne marke – što je ujedno i sadržaj većine najslušanijih pesama. Mainstream je i etnonacionalizam, identiteti, potpuno neznanje sopstvene istorije, neliturgijski klerikalizam i turbo – pravoslavlje, i ta mafijađko – dilerska grotla zvana Zvezda i Partizan kao hramovi mladih. Znači, devedesete, ponovljene kao lakrdija, pošto su i u originalu bile farsa“, rekao je Filipović u NIN-u.

Međutim, pored svih izgovorenih stvari za koje mu treba dati glasni aplauz, Filipović aplauze redovno dobija i zbog svojih golišavih fotografija iz teretane. Dobro, ne aplauz, ali lajkove sigurno.

Skoro je, na Tviteru, odgovorajući na komentar reditelja Srđana Dragojevića, Filipović objavio upravo jednu takvu fotografiju.

„Ja vičem „živela Jugoslavija“ i idem u teretanu“, napisao je on ispod fotografije.

Na Instagramu je još aktiviniji kada je reč o objavama sličnog sadržaja. A čak je i spisateljica i aktivistkinja Marija Ratković napisala „antifašisti su top frajeri“ ispod nove naslovnice NIN-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik)

Za njegove pratioce, bilo da su u pitanju dečaci ili devojčice – ili bilo ko ko se tako deklariše ili oseća, vreli letnji dani bili su posebno zanimljivi. Reditelj je tada objavljivao gomilu fotografija bez majice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik)

Objavio je ranije još jednu fotku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Filipovic (@sejtanov_radnik)

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar