Kesić o Srbiji nakon izbora: Dobrodošli u Severnu Koreju

Showbiz 22. jun. 202019:5350 komentara
Podeli:
Foto: Promo Nova S

"Nakon najdosadnijih izbora u istoriji i nakon njihovih očekivanih rezultata, situacija je prilično čista i jasna. Sva vlast je u rukama jednog čoveka i jedne stranke i sve grane vlasti su pod njihovom komandom. Većina medija takodje. Nema više ni privida demokratije u vidu opozicije u holu Parlamenta. Dobrodošli u Severnu Koreju", govori autor i voditelj Zoran Kesić, komentarišući za Nova.rs juče održane parlamentarne izbore u Srbiji na kojima je većinski pobedila stranka SNS i aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zoran Kesić, autor i voditelj emisije “24 minuta”, ove sedmice završava prvu sezonu emisije na televiziji Nova S. Jedan od najpoznatijih i najvoljenijih TV lica današnjice, u intervjuu za portal Nova.rs, govorio je o prethodnoj, uzbudljivoj televizijskoj sezoni, predstojećoj letnjoj pauzi, odmoru, eventualnom putovanju van zemlje, ali i o koronavirusu, te o juče održanim parlamentarnim izborima u Srbiji. 

PROČITAJTE JOŠ

Kakve utiske nosite nakon prve sezone emisije „24 minuta“ emitovane na televiziviji Nova S? 

– Fantastične! Ukoliko je pre dolaska na Novu S i bilo nedoumica treba li da se odreknemo nacionalne frekvencije i nastavimo sa emitovanjem na kablu, prva sezona nas je definitivno uverila da smo doneli pravu i dobru odluku.
“24 minuta” su, čini mi se, gledaniji, voljeniji i važniji nego ikad. Na Novoj S smo usred vanrednog stanja “proslavili” i jubilarnu 200.epizodu, a čitav taj paket karantinskih epizoda pisanih u našim domovima i uz učešće neverovatnih sobnih talenata u rubrici “Ova soba je moj karantin”, ostaće u intimnoj istoriji naše emisije jedna od najsvetlijih tačaka. Prosto rečeno, razvalili smo tokom pandemije i dokazali pre svega sami sebi, a potom i gledaocima, da smo kao tim najjači, ujedno i najsmešniji i najkreativniji kad je najteže. Može time da se ponosi i naša ekipa, a verujem i Nova S.

Šta će Vam u vezi emisije najviše nedostajati tokom odmora? 

– Nedostajaće mi taj termin subotom u 9 uveče. Baš kažem “termin” jer često našu emisiju doživljavam baš kao termin rekreativnog fudbala ili basketa u sali. Preznojim se, iznerviram se, desi se da briljiram, desi se da pogrešim, posvađam se sa saigračima ali posle termina (I sportskog i televizijskog) se osećam kao novorođen. Izbacio sam bes, izbacio sam otrove, izvikao sam se, iscrpljen sam ali osećam da sam učinio dobru stvar za sebe. I pre svega nedostajaće mi naš tim. Bez tima nema ni fudbala, a nema ni naše emisije. Kažem “nedostajaće mi”, jer pokušaću zaista da ne viđam Njuzovce i našeg reditelja Saleta Saničanina tokom leta. To će doduše biti jako teško, jer se ipak pre svega volimo i poštujemo i onda imamo konstantnu potrebu da tu ljubav i poštovanje zalivamo. Uglavnom pivom. Mada leto je, može i špricerom.

Imate li neke određene planove tokom leta? Da li ste možda razmišljali o letovanju van Srbije? 

– Kao I svake godine planiram odlazak na more, a nema lepšeg mora od Jadranskog mora. I prosto je neverovatno da naši tradicionalni neprijatelji Hrvati i naši novi neprijatelji Crnogorci sa oduševljenjem dočekuju našu malu turističku delegaciju već godinama iz leta u leto. Istra, Makarska, Boka Kotorska…nema te Grčke ili ne daj Bože Bugarske ili Egipta, koji mogu da pariraju lepoti našeg primorja. Namerno kažem “našeg” iz dva razloga. Prvog – da bih nervirao gadove, a prepoznaće se. I drugog, jer svako mesto na kome se radjaju uspomene naših porodica, svako mesto u kome našu decu učimo da plivaju i teramo ih da što pre zaspu kako bismo do duboko u noć pili “gemišt” na terasi, naše je mesto.

Kada smo već kod letovanja i odmora, neizbežno je dotaći se i pandemije koronavirusa. Verujete li da je sada sve u najboljem redu? 

– Pa ja bih iskreno voleo da je sve u redu, jer to bi značilo da možemo da se bez straha posvetimo letnjem hedonizmu, a to podrazumeva pre svega putovanja. Ali previše je priča koje, verujem kao i svi, čujem svakog dana. Priča o novozaraženim, o odbijanju pojedinih kovid bolnica da testiraju pacijente koji sumnjaju da su zaraženi, ali “nemate temperaturu, idite kući”. Pa se ispostavi da osoba ipak jeste zaražena, ali eto “samo” je imala gubitak čula ukusa i mirisa. Zaista želim da ispadnem paranoik i da se ispostavi da nismo požurili sa publikom na stadionima i biračima na izborima.

Foto: Promo Nova S

Juče su održani i parlamentarni izbori. Kako vidite Srbiju u naredne četiri godine? 

– Uzbudljivo. Nakon najdosadnijih izbora u istoriji i nakon njihovih očekivanih rezultata, situacija je prilično čista i jasna. Sva vlast je u rukama jednog čoveka i jedne stranke i sve grane vlasti su pod njihovom komandom. Većina medija takodje. Nema više ni privida demokratije u vidu opozicije u holu Parlamenta. Dobrodošli u Severnu Koreju! I sad se vi verovatno pitate “pa šta je tu uzbudljivo”, jer realno Severna Koreja je sve samo ne uzbudljiva. Pa uzbudljivo će biti ruiniranje te moćne dominacije laži, lopovluka, korupcije, prinude, ucene, poltronstva i smrada. Što je kula od karata veća, zabavnije će biti videti kako se ruši. Uzbudljiva je okolnost da jedna vlast ima na prvi pogled sve, ali kada prošetaš ulicom, kada popričaš sa ljudima, kada zađeš po Srbiji i vidiš taj “boljitak” i koliko je narod zadovoljan takvim boljitkom, shvatiš da ista ta vlast nema bukvalno ništa. I nikog. To je radosna okolnost za sve kojima su istina I pravda srcu bliski. Možemo se dakle radovati. I spremiti se za nove, uzbudljive vidove vaninstitucionalne borbe protiv laži. To je misija naše emisije već 7 godina. I vidite valjda i sami koliko smo zabavni i uzbudljivi.

Da li ste izašli na izbore?

– Po prvi put od kada sam stekao pravo glasa nisam izašao na izbore. I nisam imao nikakvih predomišljanja i nedoumica tipa “treba li ipak…a možda…da mi posle ne bude žao”. Ni govora! Mislim da je bilo pitanje pre svega zdravog razuma ne otići na ove izbore, baš kao što je pitanje zdravog razuma ne gurati se u gomili publike i ne lizati gelendere jer, na žalost, izgleda da epidemija još nije završena. Ali I da nema korone, lekovito je bilo za promenu reći “ne”. Ili “neću”. Ili “ne dam”. Ili, što bi jedan moj drugar nekada rekao “igraj se sam”.

Foto: Promo Nova S

Kada Vas ponovo možemo očekivati na ekranima? Šta nam spremate za novu sezonu? 

– Od kada postoji naša emisija, momci i ja se ponosimo ne samo uspešnim epizodama tokom sezone, već i našim dugačkim raspustom. Poslednja epizoda nam je sad u subotu, a vraćamo se na male ekrane tamo negde sredinom septembra. Za novu sezonu planiramo da vratimo u studio našu dragu publiku, da ponovo uživo slušamo dobre bendove i već sada mogu da najavim da ćemo sigurno ugostiti i neke od najvećih zvezda segmenta “Ova soba je moj karantin”. Svakako ćemo osvežiti emisiju i nekim novim segmentima i ono najvažnije, vratićemo ono što je gledaocima i najvažnije – šolju. Ipak se okreće!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar