Foto: Privatna arhiva

Pevačica Katarina Grujić dočekala je Uskrs sa svojim ukućanima veoma svečano, kao i prethodnih godina, jer je uvek na ovaj praznik njena porodica na okupu. Ona je u uskršnjem intervjuu za Nova.rs poželela svima srećan prazanik uz želju da poštujemo život, budemo zahvalni na svemu, ostanemo zdravo i što pre pobedimo koronavirus.

Po čemu ćeš pamtiti ovaj Uskrs?

– Svakako će po svemu biti drugačiji od prethodnih, osim ako izuzmemo 1999. godinu, kada je bilo bombardovanje. Tada sam imala samo sedam godina, ali se sećam koliko je sve bilo drugačije. Iako sam po prirodi hrabra, cela ova situacija, veoma me je uznemirila, rastužila, potresla, te u ovoj nedelji, kada treba da slavimo najveći i najradosniji hrišćanski praznik, mi prebrojavamo zaražene i žrtve. Ja Vaskrs provodim u porodičnom domu u Beogradu, sa roditeljima, sestrom i sestrićem i ispoštovali smo sve običaje kako tradicija to nalaže.

Foto: Privatna arhiva

 

Ko u vašoj kući farba jaja?

– Ove godine, na Veliki petak, farbali smo ih sestrić Lav i ja. Uz malo muke, izborili smo se da budu lepa, šarena, a to što su nam ruke bile prljave od farbe i sutradan, nikom ništa! (smeh)

Kako pamtiš Uskrse iz detinjstva?

– Mi kao porodica poštujemo sve verske praznike, a za sestru Bojanu i mene, Vaskrs je definitivno bio najinteresantniji. Gledali smo kako mama i baka farbaju jaja, a onda nismo mogle da dočekamo nedelju kako bismo se takmičile u tucanju. Naravno, uvek sam pobeđivala, baš kao što i sada u životu gledam da iz svake priče izađem kao pobednik.

PROČITAJTE JOŠ

Da li ti teško pada ova izolacija i to što nemaš kontakt sa bliskim ljudima?

– Iskrena da budem, ja sam pokušala maksimalno da organizujem svoje vreme i posvetim se nekim stvarima za koje inače nemam baš puno vremena i uspela sam u tome. Od trenutka uvođenja vanrednog stanja usled koronavirusa, moja porodica i ja se ponašamo odgovorno i disciplinovano. Kuću napuštamo kada je to dozvoljeno i samo ukoliko treba da se obavi nabavka potrebnih namirnica. Naravno da sve ovo nije ni prijatno, ni humano, ali izdržaćemo.

Kako provodiš to vreme i ko ti najviše nedostaje?

– U kući imamo mini teretanu i bazen, pa treniram svakodnevno, hranim se zdravo i to sama sebi spremam obroke. Dosta čitam, gledam filmove i serije, igram se sa ljubimcima, sestrićem i provodim dosta vremena sa mojima. Naravno da sam se uželela prijatelja, druženja, koncerata i nastupa, svoje publike, ali proćiće sve ovo, pa ćemo se opet rukovati, zagrliti, poljubiti. Za pesmu i veselje uvek će biti vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bi danas izgledala tvoja čestitka čitaocima našeg portala i šta bi im poželela?

– Ovo što se svima nama dešava, nije samo priča o jednom virusu, već o poštovanju života i građenju čvršćih međuljudskih odnosa. Možda je ovo i neka opomena, jer smo se previše udaljili jedni od drugih. Zato bih svima poželela srećan Vaskrs uz želju da poštujemo život, budemo zahvalni na svemu šta smo od njega dobili, ostanemo zdravo i što pre pobedimo ovu pošast.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.